Diners

Titulització de préstecs al consum per 1.000 milions

L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat
L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat / LLUÍS FRANCO

El Banc Sabadell va signar ahir la constitució de Sabadell Consum 1, un fons de titulització de préstecs al consum amb titularitat de la mateixa entitat financera amb un valor net comptable de 1.000 milions d’euros. Aquesta transacció li permetrà desconsolidar tots aquests crèdits del seu balanç i generar una plusvàlua comptable d’uns 80 milions abans d’impostos. A més, suposarà un impacte positiu total en la ràtio de capital common equity tier 1 (fully loaded) de cap a 10 punts bàsics. L’operació també suposarà la baixa en balanç d’aquests préstecs, amb el consegüent alliberament dels actius ponderats per risc.

Segons l’entitat que presideix Josep Oliu, els préstecs tindran un tipus d’interès mitjà de 7,4% en la data de cessió, i amb una vida mitjana de dos anys aproximadament. La totalitat dels bons de titulització seran subscrits per inversors institucionals, nacionals i internacionals després d’un procés de bookbuilding en què la demanda ha excedit l’oferta en més de tres vegades.

D’altra banda, segons va publicar El Confidencial, el Banc Sabadell ha posat a la venda una cartera conformada per préstecs fallits de particulars i pimes sense col·lateral immobiliari de 900 milions d’euros que espera tancar a finals d’any. El projecte s’anomena Vento.

Comentaris
To Top