Publicitat
Ciutat

La veu, clau per millorar l’atenció als usuaris del Taulí

La tercera edició del Desafiament e-Dea Salut ha distingit un projecte que vol millorar l’atenció als pacients a través de la veu mitjançant la intel·ligència artificial. Els premis els atorga el Parc Taulí i la Fundació Pfizer, i el guanyador podrà dur a terme el seu projecte a l’hospital, s’emporta 1.500 euros i una beca per a una estada en el programa d’emprenedors de la Richi Foundation, a Boston.

Entrega del premi al projecte guanyador / VICTÒRIA ROVIRA

El projecte guardonat l’ha desenvolupat l’empresa madrilenya Pixelabs. El seu responsable, Carlos Sangüesa, ha explicat a l’auditori del Taulí que “l’experiència d’usuari és la clau del projecte”. La idea consisteix que els usuaris deixin els seus comentaris, crítiques i suggeriments a través de missatges de veu amb el mòbil mateix, per exemple, i que després una màquina programada amb intel·ligència artificial extregui la informació valuosa per millorar l’atenció de les persones que visiten l’hospital. “La veu és la manera més natural i menys intrusiva en la qual una persona expressa les seves opinions”, ha dit Sangüesa. La voluntat és que sigui un sistema fàcil “perquè l’usuari vulgui fer-lo servir”, tal com ha apuntat el director executiu d’Innolandia, Ángel Alba, que va participar en la fase d’elaboració dels projectes. Sangüesa que “la gent interactua amb el mòbil i parla amb el del costat, però són opinions que queden allà” i, per tant, no sempre passen al centre hospitalari.

El director general del Parc Taulí, Joan Martí, ha indicat que la innovació “és un repte important perquè realment beneficia el sistema sanitari”, i ha assegurat que, sense ella, no serà sostenible. La directora executiva de l’hospital de Sabadell i l’Albada, Cristina Carod, ha destacat que per desenvolupar el projecte, els participants van poder estar dues hores a la sala d’espera de l’Hospital de Dia d’Oncologia, la qual cosa els va permetre copsar en primera persona les opinions dels pacients i de les persones que els acompanyen.

Publicitat
Comentaris
To Top