Publicitat
Ciutat

Detinguts dos homes a Sabadell per estafar una dona amb el mètode del ‘tocomotxo’

Els detinguts demanaven diners a les seves víctimes a canvi d’un dècim de loteria fals que, suposadament, no podien cobrar

Imatge d'arxiu del mètode del 'tocomotxo' / CEDIDA

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sabadell van detenir dos homes de 38 i 31 anys, de nacionalitat colombiana i cubana i amb domicili a Madrid com a presumptes autors d’un delicte d’estafa fent servir el mètode del “tocomotxo”. El dia 20 de setembre els dos detinguts, sense antecedents policials, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Sabadell, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La modalitat de robatori del ‘tocomotxo’ tracta de la simulació per part d’un grup de persones que manifesten disposar d’un número de loteria premiat. Els delinqüents demanen la col·laboració de la víctima per poder cobrar el premi, ja que aquests tenen algun tipus de problema per cobrar-lo, com podria ser, no ser espanyol. Per donar major credibilitat a l’estafa, al lloc irromp un segon estafador que acostuma a donar veracitat al dècim i proposar formes de cobrament, com la de fer una trucada a un fals número de telèfon del centre de cobraments de premis. A més, els estafadors ofereixen a la víctima la possibilitat d’intercanviar el dècim premiat per una quantitat de diners inferior al premi i així beneficiar-lo.

Enxampats ‘in fraganti’

En el cas concret succeït a Sabadell, els estafadors deien disposar d’un dècim premiat amb 40.000 euros i demanaven a la víctima la quantitat màxima de diners que pogués aconseguir, i fins i tot les joies de què disposés, fins a aproximar-se al valor del premi. Va ser en el moment d’ensarronar la víctima quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de Mossos d’Esquadra de Sabadell van detectar els homes cometent el delicte.

Els autors havien envoltat una jove i l’estaven conduint fins a una entitat bancaria situada al carrer la República de Sabadell. Les persones, en ser descobertes pels agents, van intentar fugir ràpidament del lloc, però els mossos van poder interceptar-los i detenir-los per un delicte d’estafa. Des de Mossos d’Esquadra es vol donar ressò a aquest fet entre la ciutadania perquè es tingui coneixement d’aquest tipus d’estafa i estigui alerta, ja que els autors acostumen a ser molt persuasius i busquen com a víctimes les persones especialment vulnerables com gent gran i gent molt jove.

Bitllets de loteria, diners en efectiu i d’altres objectes decomissats per la policia als estafadors / MOSSOS D’ESQUADRA (CEDIDA)

Publicitat
Comentaris
To Top