Oci i cultura

Làser i 3D a l'estrena de temporada de La Sala aquest diumenge

Assaig de l'obra Geometria, aquest matí a La Sala / ANDER ZURIMENDI

Ca n’Oriac no té platja, però hi neixen els pops. Com ara La Sala, el teatre infantil i familiar que creix any rere any. O millor dit, que expandeix els seus tentacles. L’origen es troba un equipament en desús en el bell mig d’un barri complex. Passats tan sols 13 anys des de la seva estrena en 2006, La Sala no només s’ha consolidat com un teatre convencional (allà on es representen obres), sinó com un espai on hi passen coses: Producció, recerca, internacionalització... 

Es tracta del pop que imagina la seva directora, Eulàlia Ribera, amb unes potes que s’han anat multiplicant. “Per exemple, la de les residències artístiques. Enguany acollim 7 projectes diferents, entre companyies que necessiten l’escenari per assajar, per gravar algunes imatges, o per treballar amb l’equip tècnic i la il·luminació”, explica Ribera. Dos d’ells són del que s’anomena de Km0 (locals de Sabadell), mentre que els altres són externs a la ciutat.   

Així mateix, La Sala també coprodueix obra pròpia. Aquest 2019 són dos els espectacles: La ja estrenada Una ciutat d’ombres i en breu L’Odissea de Latung La La, del creador i amic de la casa David Ymbernon. Un altra pota és la internacionalització de La Sala. “Fa poc que hem estat a Corea i Finlàndia i al novembre rebem una companyia holandesa”, posa per exemple. 

Publicitat

13.000 alumnes inscrits

Però si intenta projectar-se cap a l’exterior, també mira cap al barri. “Treballar al territori proper és clau”, explica Ribera. I cita dos projectes: ‘Els mestres que es mouen’ (amb el que tenen fins a 100 mestres de Sabadell enxarxats) i ‘La Sala entre tots’ (que fomenta la participació de pares i mares, així com els propis i infants, en la presa de decisions i orientació del propi equipament). De fet, la temporada de La Sala ja té 13.000 alumnes inscrits, una xifra superior a la de l’any passat per aquestes dates. A més a més, la temporada de la Sala viurà en poques setmanes el seu punt fort: El festival de teatre infantil El més petit de tots, el qual tindrà lloc del 9 al 24 de novembre. 

Fins llavors, però, ens ofereixen una carta variada que arrenca aquest diumenge amb Geometria, de Roseland Musical. Es tracta d’un espectacle dissenyat per Marta Almirall, amb un marcat ús de làsers, LEDs i altres noves formes d’il·luminar l’escenari. Una pista: Amb l’entrada reparteixen unes ulleres de 3D. “A mi m’agrada molt treballar amb nenes i nenes, ja que estan verges a nivell emocional”, explica Almirall, qui porta 35 anys amb la seva companyia adreçada al públic infantil. En aquesta primera obra, que s’estrena diumenge a les 18 hores, els petits tindran una porta d’entrada al món de la geometria en un espectacle de dansa i música (i la propia participació dels infants).

A la presentació no hi ha faltat Carles de la Rosa, regidor de Cultura de l’Ajuntament, qui ha destacat que “cal posar en valor” la feina feta per La Sala: “Som una ciutat acomplexada. Ens hem d’empoderar i deixar de sorprendre’ns de tenir projectes tan potents com aquest”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top