Publicitat
Ciutat

Les “altes” velocitats al carrer de l’Himàlaia indignen els veïns

18.30h a la Plana del Pintor. Els veïns de ja comencen a arribar a les seves llars després de la jornada laboral. L’aparcament minva i la visibilitat al carrer de l’Himàlaia comença a fer-se farragosa. Però les velocitats dels turismes superen amb escreix els màxims estipulats. “Tant de bo hi hagués una patrulla per enxampar-los”, explica la Maria Teresa, una veïna del barri, quan un cotxe vermell travessa el carrer pràcticament triplicant la velocitat permesa a la via (30 quilòmetres per hora).

Diversos veïns que contemplen l’incident no es mostren sorpresos: “és el nostre dia a dia”. En José Manuel ho constata: és el tercer cop en menys d’un any que algun “inconscient” a altes velocitats li trenca el retrovisor del seu cotxe.

Un cotxe amb el retrovisor trencat al carrer de l’Himàlaia / CEDIDA

El carrer de l’Himàlaia és la porta principal d’entrada als barris de la Plana del Pintor i Can Deu i, per tant, una de les més concorregudes. És una via de doble sentit, amb aparcament habilitat a banda i banda i “massa estreta”, consideren els qui hi viuen a prop.

Publicitat

Després de tres anys reclamant una actuació, els veïns diuen prou: “és urgent”. Per ells, la solució vindria donada per la implantació de bandes rugoses que obliguin els conductors a prémer el fre i per modificar la circulació en un sol sentit.

Però no és l’únic punt conflictiu, asseguren. Assenyalen també el carrer dels Balcans i el carrer Urals, situats a l’interior del barri i paral·lels al carrer de l’Himàlaia. Manuel Pérez, vicepresident de l’associació de veïns, opta per un replantejament de la circulació a la Plana del Pintor.

Des de l’entitat Red Solidaria la Planada, que vetlla fonamentalment per la seguretat dels vianants, denuncien que al mateix carrer està el centre especial de treball CIPO i també és una zona escolar. “Ja hi hagut diversos ensurts”, assegura Alonso Simón, president de l’entitat, que indica que s’hi han produït “molts” atropellaments, un d’ells a dos nens que creuaven per anar a l’escola Sant Julià. “Cal esmorteir les altes velocitats al barri”, manifesta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top