GABRIEL FERNÀNDEZ I DÍAZ

Contra l’oblit, feina feta

[Per Gabriel Fernàndez i Díaz, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana]

Gairebé 90. Concretament, 86. Aquest és el nombre d’actuacions impulsades pel govern que formàvem diverses forces d’esquerres i sobiranistes –el vam anomenar Govern de Transformació– que veuran la llum al llarg del mandat que acaba de començar. En molts casos, milloraran la ciutat de manera imminent. Aquesta vuitantena d’obres es troben en fases finals del procés administratiu: n’hi ha 48 amb la redacció avançada, 19 de pendents d’adjudicar, una d’acabada, vuit d’adjudicades, dues en construcció i vuit en curs.

Amb el nom Feina feta. Obra del Govern de Transformació, des d’ERC Sabadell hem elaborat un mapa interactiu i una taula dinàmica per facilitar als veïns, a les organitzacions i als mitjans de comunicació locals que puguin consultar aquest reguitzell d’iniciatives de manera pràctica i gràfica, però, també, exhaustiva. Podeu accedir-hi a bit.ly/feinafeta. Veureu que el mapa mostra la ubicació exacta de cada millora urbanística i que el cercador permet filtrar-les segons tres criteris: l’estat del projecte, el de les obres i el districte. S’hi pot, també, combinar paràmetres.

Estem convençuts que els ciutadans, les entitats i els periodistes hi trobareu informació molt rellevant sobre aquestes actuacions, molt més lligades a la millora del dia a dia de la gent –de la seva vida quotidiana– que no pas el totxo buit. I ens sembla, modestament, que es tracta d’un exercici de transparència absoluta. Per què el fem? Doncs ens hi hem vist quasi obligats en constatar que, quan el govern PSC-Podemos presenta o menciona alguna d’aquestes iniciatives, sembla que oblidi mencionar que les va projectar l’executiu anterior.

El procediment administratiu és lent, i un mandat és, a la pràctica, poc temps. Bona part dels fruits de l’impuls que vam donar a la ciutat arribaran els pròxims mesos. El llegat de millores urbanístiques del Govern de Transformació 2015-2019 és de 219: se n’han acabat 33, però també n’hi ha 17 d’adjudicades o en execució, 10 més amb la licitació en tramitació i 18 més amb l’aprovació en tramitació. A més a més, però, prop de dos terços –un total de 141– es troben en situació de tramitació avançada.

Com hem explicat moltes vegades i no ens cansem de fer-ho, vam trobar l’Ajuntament de Sabadell del tot aturat, i la ciutat, deixada: l’esclat del cas Mercuri, un episodi vergonyós que continua perjudicant la reputació del municipi i la de les seves institucions, era molt recent, i el PSC devia tenir altres preocupacions. Davant d’això i no pas sense dificultats, el govern quadripartit liderat per Juli Fernàndez –i, després, per Maties Serracant– va posar en marxa el consistori i el municipi. I els sabadellencs continuem i continuarem gaudint dels seus fruits.

No ho diem nosaltres, sinó els números: el capítol 6 (inversions) del pressupost municipal dels últims quatre anys (del 2016 al 2019) suma 68,9 milions d’euros davant dels només 4,2 milions dels quatre anys anteriors. Això suposa que la inversió s’ha multiplicat per 16 en aquest quadrienni, és a dir, que ha augmentat ni més ni menys que un 1.600%.

Atribuir les accions a qui les ha fet possibles no costa tant i és, gairebé, obligat. D’ara endavant, Esquerra Republicana farà servir als seus canals propis un segell que marca i identifica aquests 86 projectes com a obra del Govern de Transformació. Val a dir que hem posat la imatge a la disposició dels altres partits amb els quals vam compartir el govern local: Sabadell en Comú, la Crida per Sabadell, 100% Sabadell i Ara Sabadell. Feina feta.

Nota de l’editor: El D.S. obre les seves pàgines a les opinions dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament, que es publicaran segons ordre d’arribada i de forma equitativa.

Comentaris
To Top