Publicitat
Ciutat

Un ‘cocido’ per unir Sabadell

L’amenaça de tempesta de diumenge no va poder aturar les ganes de “recosir” Sabadell a través del paladar. L’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros va celebrar a la Font de Can Rull la festa del cocido andalús i més de 450 sabadellencs van assaborir un dels plats típics del sud d’Espanya.

Darrere d’una celebració que ja fa anys que té lloc a Sabadell, aquest cop tenia un objectiu annex: unir tota mena de sentiments, ideologies i entitats de la ciutat. Així ho explica el president de l’agrupació, Joaquín Lesmes, que posa especial èmfasi en la necessitat de “fer ciutat” i “unir-nos per ser més forts”. Per aquest motiu, l’entitat convida gran part d’entitats de Sabadell i tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament.

Els assistents / CEDIDA

A banda de la il·lusió i el treball col·lectiu de més d’una trentena de voluntaris, el tradicional cocido s’elabora amb més de 270 quilograms de diversos ingredients: 60 quilograms de cigrons, 23 quilograms de cansalada i quilograms de cansalada ibèrica, 25 quilograms de cuixa i 25 de pit de pollastre, 75 quilograms de patata, 30 quilograms de mongetes verdes, i cinc quilograms de cua de bou.

/ CEDIDA

A part del gran àpat, els assistents van gaudir de dos espectacles de ball a càrrec de l’Hermandad Romera Vírgen de Gracia, l’entitat convidada del barri de Can Puiggener i també d’actuacions de ball en línia i balls de saló. I, com a record, els comensals es van endur un plat de ceràmica de l’entitat amb l’escut de San Sebastián de los Ballesteros.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top