Ciutat

Un dels CDR empresonats, sancionat a estar incomunicat durant tres mesos

Un dels set membres dels CDR empresonats per terrorisme, el veí de Santa Perpètua de Mogoda Ferran Jolis, ha estat sancionat per Institucions Penitenciàries a estar incomunicat durant tres mesos amb el seu pare i la seva parella. “No podrà fer trucades ni realitzar un vis a vis familiar amb el seu pare ni amb mi”, ha assegurat als mitjans la seva companya sentimental, la Mireia, que apunta que no li han justificat els motius de la sanció.

La coordinació de la defensa ha atribuït la decisió a les declaracions públiques d’ambdós familiars, en què denunciaven el tracte que havien rebut. “Ens sembla molta casualitat. És un intent que els familiars callin“, ha apuntat el portaveu jurídic d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer. L’anunci s’ha produït en el marc d’una concentració pels empresonats a la plaça Sant Roc, que avui compleixen un mes en presó provisional.

La parella de Ferran Jolis, a la concentració d’aquest matí / VICTÒRIA ROVIRA

Denúncies de vulneració de drets

L’acte, que s’ha produït just a les portes de l’Ajuntament, ha aplegat familiars i amics dels empresonats. A banda de la sanció per incomunicació, tres familiars han llegit un manifest que denuncia un seguit de “vulneracions de drets” i exigeix la llibertat dels activistes empresonats. “Estan segrestats per l’Estat (…), han estat empresonats pels seus valors independentistes. Són presos polítics“, ha assenyalat l’Anna, parella del sabadellenc Xavier Duch.

La Mireia, parella de Ferran Jolis, ha tingut unes paraules per als empresonats en els altercats per la sentència al Procés arreu del país, que ha deixat una activista de l’Obrera entre reixes. La companya de Jolis ha demanat l’alliberament de tots els presos des del passat 23 de setembre. “Us volem a tots lliures“, ha afirmat amb la veu trencada.

Familiars i amics, davant de l’Ajuntament aquest matí / VICTÒRIA ROVIRA

A banda, el tiet del també sabadellenc Jordi Ros, el David, s’ha encarregat de repassar les “irregularitats” que asseguren haver sofert tot aquest mes, des que es va produir l’Operació Judes, entre els quals hi ha interrogatoris sense assistència d’un advocat i la incomunicació i el règim penitenciari d’aïllament dels CDR empresonats. El coordinador de les defenses, Xavier Pellicer, s’ha afegit a les crítiques i ha tornat a denunciar que no han tingut accés a la informació del sumari ni a la fonamentació del règim de presó.

David Budria, CDR investigat per terrorisme: “Qualsevol dissidència és aplacada. Sigui per l’Estat o la Generalitat”

Comentaris
To Top