Publicitat
Ciutat

Presó sense fiança per a l’activista de l’Obrera detinguda a Barcelona

Agents de policia davant d'una foguera que comença a cremar a l'entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona el 15 d'octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

El jutge accedeix a la petició de Fiscalia i envia la fins ara detinguda a presó

Presó sense fiança. La titular del jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha decidit empresonar la sabadellenca detinguda aquest dimarts a les concentracions a la capital catalana contra la sentència del Procés. La magistrada ha accedit a la petició de Fiscalia, que n’havia demanat l’empresonament.

A ella i als altres tres detinguts –i ara empresonats– se’ls acusa de desordres, atemptat i lesions lleus contra l’autoritat. Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, una d’elles seria la detinguda sabadellenca.

La jutgessa considera que existeixen clars indicis que els detinguts van realitzar diversos atacs a l’autoritat i llançaments d’objectes, especialment després que tots ells hagin reconegut haver participat en els altercats. En la interlocutòria, la jutgessa fonamenta la seva decisió en una alta possibilitat de reiteració delictiva –el tribunal interpreta que les accions de protesta es podrien repetir properament–. Així mateix, el tribunal també valora la possibilitat que els ara empresonats tinguessin intenció “d’eludir” la justícia.

Els empresonats es poden enfrontar a penes d’un a sis anys de presó per desordres públics, de sis mesos a quatre anys i mig de presó per atemptat contra l’autoritat.

Pedres contra els agents

Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones pels altercats de dimarts a Barcelona. Els fets sota la investigació judicial van tenir lloc al carrer Mallorca, on es va desplegar un dispositiu de seguretat especial dels agents policials. Tal com es detalla en la interlocutòria, a partir de les 20 h es van iniciar greus incidents, amb llançaments de tanques metàl·liques per part de persones encaputxades. Així mateix, també es van llençar ous, ampolles de vidre i bengales.

Entre els fets, es descriuen empentes als agents i fins i tot algun cop de puny a la cara. En el cas de la sabadellenca empresonada, hauria llançat pedres contra un agent, que li van impactar en el pit i el casc de protecció, abans de resistir-se a la detenció, durant la qual un policia va patir una contusió al genoll dret.

Els càrrecs són falsos i neguem totes les acusacions“, apunta el portaveu de l’Obrera en declaracions al D.S. Des de l’entitat, consideren que la decisió d’enviar la detinguda a presó és “greu” i que “només s’entén amb una lògica repressiva i per voler coartar el dret a manifestació”.

Publicitat
Comentaris
To Top