Publicitat
EDITORIAL

Una emergència que ens afecta a tots

El passat 16 setembre, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental va declarar l’emergència climàtica a la comarca. En el marc de les protestes arreu del món contra la contaminació, les ciutats vallesanes no se’n podien mantenir al marge i van proposar desenvolupar una estratègia conjunta per fer front a aquest repte. 12 dels 23 municipis del Vallès Occidental estan declarats com a zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric, segons el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire de la Generalitat, aprovat el setembre de l’any 2014. Entre aquests municipis destaquen Badia del Vallès, Barberà, Sabadell o Terrassa. Ara, el debat s’ha revifat en el marc del Congrés de la Qualitat de l’Aire, que s’ha celebrat aquests dies a Sabadell.

Publicitat

L’aplicació de la zona de baixes emissions (ZBE) a Barcelona esdevé una mesura unilateral que, més enllà de resoldre els problemes de contaminació, pot agreujar-los. Uns 85.000 vehicles vallesans no podran entrar a la capital catalana i milers que vinguin de fora s’hauran de quedar a la comarca. L’emergència climàtica no només afecta una ciutat, encara que sigui capital, i per això cal sumar esforços per fer polítiques efectives.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top