Ciutat

El Rebost Solidari rep 12.100€ de l’Obra Social “la Caixa” per comprar un elevador

El Rebost Solidari ha rebut aquesta setmana una donació de 12.100 euros de l’Obra Social “La Caixa” amb què podrà comprar un elevador per gestionar el magatzem del seu nou local. La presidenta del Rebost, Mercè Calvet, celebra que aquest ingrés els permetrà “ajudar-nos en la sostenibilitat econòmica”, ja que fins ara la plataforma elevadora que tenien era de lloguer.

L’entrega del xec al Rebost Solidari, amb Mercè Calvet al centre / CEDIDA

El magatzem és un dels equipaments més importants d’aquesta entitat social sabadellenca, perquè és on hi guarden tones d’aliments per poder-los distribuir entre els seus usuaris.

El nou local, a principis del 2021

Calvet creu que a principis del 2021 ja podran fer el trasllat al nou local, la fàbrica Sallarès Deu, a Gràcia. Durant l’any vinent preveuen fer-hi les obres per adequar-lo. Sobretot hi guanyaran en espai i en accessibilitat respecte la nau actual.

Especialment, però, el nou espai espai servirà per començar una nova etapa en el Rebost Solidari, implantant un nou model de gestió que “deixarà de ser assistencialista”, segons Mercè Calvet, per apropar-se més a l’exclusió social. I s’utilitzarà el mètode assaig-error per veure què és millor pels usuaris i trobar solucions que contínuament s’adaptin a les necessitats dels usuaris: “serà com un laboratori social de la ciutat de Sabadell”, resumeix Calvet.

Al nou local hi haurà un model de recollida d’aliments molt similar al d’un supermercat, també s’hi farà formació i hi haurà servei de bugaderia i dutxes.

A part d’aquesta donació l’Obra Social “la Caixa” ha col·laborat amb altres donacions amb el Rebost, com la de 1.800 euros pel projecte Joguina Solidària, amb el qual l’entitat pot tenir un stock de joguines per regalar durant l’any.

Comentaris
To Top