Ciutat

El Banc dels Aliments busca 550 voluntaris per al Gran Recapte

La delegació de Sabadell del Gran Recapte busca almenys 550 voluntaris a la ciutat per recollir menjar a diferents establiments de la ciutat els dies 22 i 23 de novembre. L’any 2018 van participar a la campanya 450 sabadellencs i sabadellenques, que van aconseguir fins a 86.000 quilos de menjar per al Banc dels Aliments.

L’entitat calcula que enguany a tot Catalunya necessitarà uns 28.200 voluntaris, repartits en 3.000 punts de recollida, per superar les 4.452 tones d’aliments que es van recollir l’any passat. Llavors, més de 28.300 voluntaris i voluntàries van col·laborar amb la campanya en uns 2.800 supermercats, botigues i centres comercials.

El Banc dels Aliments atén anualment unes 195.000 persones arreu de Catalunya, i alerta que la pobresa severa ha crescut un 1,5% entre el 2017 i el 2018 segons l’Idescat. Per aquesta raó demana “no abaixar la guàrdia’‘, ja que centenars de milers de persones encara no poden accedir a una dieta ”suficient, segura i saludable”.

L’entitat recull durant els dies del Gran Recapte el 21% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any. L’eslògan d’aquest 2019 és “Tot el barri voluntari” i, a ritme de trap català, convida els veïns i veïnes de totes les ciutats a involucrar-se en la campanya. L’objectiu, recollir milers de tones de conserves, oli i llet.  Per fer-se voluntari només cal registrar-se al web www.granrecapte.com.

Comentaris
To Top