Publicitat
Esports

El Sabadell tomba el Badalona amb un gran gol d'Aitor Pascual (1-0)

Victòria molt treballada que situa de nou el Sabadell en zona de privilegi

El moment clau de la rematada d'Aitor Pascual que supera el porter visitant Àlex / Lluís Franco

Molt treballada. El Sabadell ha trencat l'idil·li del Badalona amb la Creu Alta -no perdia des de feia 14 anys- amb una victòria fonamentada en la paciència. Després d'una primera part de bloqueig general, l'equip arlequinat ha sotmès al seu rival en l'inici de la segona i un gran gol d'Aitor Pascual ha estat suficient per amarrar els tres punts i tornar a la zona de 'play-off'.

L'absència, per sanció, del capità Ángel Martínez ha estat coberta pel jove Alberto Leira, però l'onze d'Antonio Hidalgo presentava altres novetats, com la suplència de jugadors importants com Pedro Capó, Lanzarote i sobretot Néstor Querol, peça clau en l'engranatge ofensiu. El tècnic de Canovelles ha apostat per homes petits i de toc per intentar desarticular el presumible sistema defensiu del Badalona. El Sabadell ha guanyat de manera aclaparadora el registre de la possessió, però això no s'ha traduït en ocasions de gol ni en situacions de perill a la primera meitat.

El guió ha estat el previst. El tècnic escapolat Manolo González no ha enganyat ningú. Ha muntat un autèntic mur davant la porteria d'Àlex amb l'objectiu prioritari de no encaixar. En aquest sentit ha estat impecable. Han tancat espais i han aconseguit desconnectar el Sabadell. Els arlequinats s'han contagiat del joc visitant. De fet, els únics símptomes ofensius han estat un cop de cap de Xavi Boniquet i un xut del central Grego. El bagatge visitant encara ha sigut pitjor. Ni una arribada. El Badalona ha mostrat totes les seves carències creatives i el perquè és el cuer. El resultat, una primera part molt fluixa.

A la represa, el Sabadell ha superat uns primers minuts de dubtes per posar setge la porteria d'Àlex. La primera gran ocasió del partit l'ha tingut Edgar, després d'una gran passada d'Aarón Rey a l'espai, però el xut del gavanenc s'ha estavellat en el travesser. Adri Cuevas no ha pogut aprofitar el rebuig. Aquesta acció ha estat com un xut d'adrenalina pel conjunt arlequinat que en la següent arribada ha trobat la recompensa amb la connexió gallega: assistència de luxe d'Aarón Rey i espectacular rematada d'Aitor Pascual amb la cama esquerra, posant la pilota a l'escaire. Un golàs.

/ LLUÍS FRANCO

L'escenari ha canviat. El Badalona ha hagut de fer un pas endavant i per això ha sortit el veterà davanter Máyor. En canvi, el Sabadell s'ha estructurat amb Pedro Capó en el sistema de tres centrals endarrerint Xavi Boniquet la seva posició per davant de la defensa. També ha entrat Néstor Querol per intentar aprofitar els espais amb la seva velocitat. El Sabadell volia sentenciar i evitar el patiment habitual en la recta final. No ha arribat el desitjat 2-0, però el Badalona tampoc ha estat capaç d'inquietar Mackay tret un cop de cap de Chema Moreno que ha trobat l'àgil resposta del porter local. Res més. El Sabadell n'ha tingut prou amb un golàs i la seva solidesa defensiva per aconseguir un triomf que el situa de nou en la zona de privilegi abans de visitar l'Andorra.

FITXA TÈCNICA

Publicitat

Sabadell: Mackay; Óoscar Rubio, Aleix Coch, Grego, Josu, Leira (Pedro Capó, m. 66), Pascual (Néstor, m. 75), Adri Cuevas, Edgar, Aarón Rey (Lanzarote, m. 83) i Xavi Boniquet.

Badalona: Àlex; Cabrera (Cris Montes, m. 57), Moyano, Robusté, Valentín, Carbó, Robert Simón, Adri Díaz, Chema Moreno, Suárez (Máyor, m. 66) i Hugo Esteban (Pallarés, m. 81).

Àrbitre: Daniel Daid Baigues Dones, Comitè aragonès. Grogues: Adri Cuevas; Robusté, Robert Simón, Cabrera.

Gol: 1-0, minut 59: Aitor Pascual.

Incidències: 2.513 espectadors a la Creu Alta en una tarda molt ventosa.

Antonio Hidalgo: “és una victòria que reforça la nostra idea”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top