Publicitat
Ciutat

Sabadell substituirà sis exemplars de pi blanc que es talaran al carrer de Santa Teresa

El passeig de la Revolució, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell talarà la setmana que ve sis pins blancs situats al carrer de Santa Teresa, sobre el passeig de la Revolució. Es tracta dels exemplars que es troben més propers als habitatges, ja que són arbres que tenen un elevat risc de causar danys si no s’hi fa res. Properament, s’hi plantaran espècies que es consideren més adients per viure a prop d’habitatges, com ara lledoners, alzines, ametllers i arbres de l’amor.

Paral·lelament, es farà un test a un exemplar de pi blanc de dimensions singulars que es vol conservar. L’objectiu de la prova és avaluar la seguretat d’aquest arbre en condicions de fort vent. En funció del resultat, els tècnics municipals valoraran si per seguretat aquest pi també s’ha de talar o, per contra, és possible deixar-lo a lloc. Per a qualsevol consulta o aclariment, el veïnat es pot adreçar a l’Oficina del Districte 1.

Inconvenients del pi blanc

El pi blanc es caracteritza per tenir una capçada elevada de dimensions importants, i arrels molt superficials quan creix en sòls molt compactes, com els de Sabadell. Per aquest motiu, és un dels arbres que més acostuma a caure en situacions de vent fort, per la qual cosa els exemplars més propers als habitatges presenten un elevat risc potencial de causar danys, el qual s’incrementa en els exemplars més grossos i que estan més inclinats.

Actualment, es desaconsella plantar-ne dins el nucli urbà, no només perquè amb el temps són propensos a caure, sinó també perquè les arrels sovint causen danys en el paviment de l’entorn i perquè pateixen la plaga de la processionària del pi, la qual és difícil de controlar i causa moltes molèsties als ciutadans, a més de necessitar tractaments amb insecticides que actualment estan molt restringits dins la ciutat. Per tot plegat, fa molts anys que l’Ajuntament no planta aquesta espècie a Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top