Ciutat

Portar el Teatre Sant Vicenç i el barri de la Creu Alta a la sang

Jaume Pont és nascut a la Creu Alta el 1977, diu que serà creualtenc i tallaret “tota la vida”. Aquesta és una característica pròpia dels sabadellencs: fer proselitisme del seu origen i Jaume Pont ho fa amb tota naturalitat. Porta el seu barri a la sang, tot i que “per circumstàncies de la vida, ara no hi visc”, explica. La seva vinculació amb el barri es reflecteix amb alguns treballs històrics, coeditats juntament amb Manel Camps i Bósser, i un article a la revista Arraona sobre la història del Teatre Sant Vicenç. 

Ell hi va arribar amb 9 anys “fent de fúria a Els Pastorets”, recorda. Amb només 11 anys el van agafar per fer d’Oliver. Era el 1988 i l’obra basada en la novel·la de Charles Dickens va resultar un èxit rotund. Estava previst fer vuit funcions, però “se’n van acabar fent vint-i-cinc”, recorda. Aquella obra, que ara torna a la cartellera del teatre, va marcar tota una generació teatral. A més, va ser l’origen del taller de teatre actual. En acabar la representació d’Oliver, es va crear el Taller de Teatre Infantil del Teatre Sant Vicenç. “Tots els nens que vam sortir a l’obra vam continuar implicats en el centre teatral”. Al principi es creaven petites obres per donar joc al nou planter d’infants, però finalment, diu Jaume Pont, “es van fer els cursos de teatre, i així ha estat fins ara”. 

/ Lluís Franco

La seva trajectòria en aquest centre social durant més de trenta anys el va portar a tenir diverses responsabilitats: de monitor durant onze anys a dirigir muntatges. Des del 2000 ha dirigit les representacions d’Els Pastorets i codirigit diverses obres de teatre –Dia i nit i Aladí–. Durant uns anys, considerava que fer només d’actor el limitava a fer un únic personatge. “En canvi, la direcció és més completa, perquè has de pensar en tots els elements del teatre i em divertia més muntar una obra de teatre que fer d’actor”, destaca. Però, finalment, ha tornat a l’escena (ara interpreta Fagin a Oliver). 

Ha estat la quadratura del cercle. Ha interpretat tots els papers de l’auca. “He fet papers molt divertits, vaig fer d’Oliver el 1988 i ara faré el paper de l’avar que explota els nens”. Per això –diu– “m’he deixat aquesta barbeta”, i riu, perquè no té clar si la conservarà per fer el seu paper de Satanàs a Els Pastorets d’enguany, “però crec que me l’acabaré tallant”, afirma.

Publicitat
Comentaris
To Top