Publicitat
Ciutat

Els veïns de Nostra Llar, satisfets de la resposta de l’alcaldessa a les seves reivindicacions

La pista del poliesportiu en l'estat actual amb el fons del local, seu de l'Associació de Veïns / VICTÒRIA ROVIRA

La presidenta de l’Associació de Veïns de Nostra Llar, Teresa Coret, va explicar al D.S que la reunió va ser molt positiva “la Marta Farrés es va mostrar molt oberta a escoltar-nos i vam veure que de part d’ells hi havia moltes ganes de col·laborar”. Coret va explicar que els representants municipals “van reconèixer que els darrers treballs de jardineria fets dins del Poliesportiu havien estat un desastre”, i van acordar arranjar el que havia quedat mal fet.

L’alcaldessa, segons Coret va assegurar que no hi havia diners per tot, però sí que es faran diverses actuacions per tal d’arranjar l’espai. La primera i més important serà eliminar la cobertura d’uralita “que té un cost alt i cal contractar una empresa especialitzada”, diu Coret.

També van acordar treballs de reparació en diversos punts del barri, com ara la barana que serveix de perímetre, alguns bancs i eliminar algun que altra pi que ha aixecat el paviment.

Coret va dir que els veïns es van mostrar especialment satisfets de la resposta del govern municipal sobre l’aprofitament de la pista esportiva. Els veïns feia temps demanaven la seva reparació per poder fer-hi activitats esportives i socials i fins aleshores se’ls havia negat la possibilitat d’utilitzar-la. Marta Farrés es va mostrar d’acord en restaurar el terra de la pista per convertir-la en un espai polivalent. Es va parlar de construir uns nous vestidors.

Inversió per fases

Aquests treballs comportarien invertir part dels diners que Solvia va donar en l’operació de venda de l’Artèxtil en millorar aquest espai esportiu. En aquesta inversió, no hi entra l’espai que ocupa la piscina “el tema de la piscina de moment es queda com està. L’alcaldessa ja ens va dir que de moment es començarà pel més urgent”, diu Coret

Un altre punt important – que havia provocat cert desacord entre veïns i Ajuntament- és el document de cessió que l’Associació de Veïns s’havia negat a signar, per considerar els hipotecava de per vida. Finalment s’ha arribat a un primer acord per una cessió renovable i per establir unes directrius perquè els veïns puguin organitzar les seves activitats en el Poliesportiu, com fins ara.

El problema dels gossos

En aquesta reunió entre veïns i representants de l’Ajuntament que encapçalava l’Alcaldessa, Marta Farrés, també es va parlar el que ha estat repetidament reivindicat pels veïns és el problema d’alguns propietaris de gossos que, explica Coret “envaeixen el parc de Nostra Llar, tenen actituds incíviques. Fins i tot s’enfronten als veïns”. Fins al punt, afirma la presidenta de l’Associació de Veïns de Nostra Llar “que molts veïns ja no hi podem anar, i els nens del Club Falcons no poden utilitzar la  font perquè deixen beure els gossos directament de l’aixeta”.

Aquest conflicte va més enllà del circuit del barri i així ho van reconèixer tant l’Alcaldessa com el regidor de districte Carlos de la Rosa, que van comunicar als veïns que estan estudiant una possible solució. Una alternativa, diu Coret, “seria posar en marxa el pipicans que ja hi havia projectat al Tanatori i també fer un tancament al nostre parc per impedir l’entrada de gossos”. Coret assenyala que la instal·lació davant del Tanatori, supliria el projecte que hi havia previst a Can Rimbles. Aquest projecte, guanyador fa dos anys, del programa municipal Construint Ciutat, s’ha desestimat del tot segons fonts dels mateixos veïns de Nostra Llar i de Sol i Padrís.

Publicitat
Comentaris
To Top