Publicitat
Oci i cultura

El llegat brossià s’encomana entre els artistes d’avui

En primer pla, intervenció de Jordi Junyent anomenada ‘Prohibí lo prohibit’, a l’Espai Foc ubicat a la Via Massagué / ÓSCAR ESPINOSA

El mes dedicat al poeta Joan Brossa frega ja les seves darreries. Han estat unes setmanes intenses de reivindicació de la figura de l’artista mort l’any 1998, qui va deixar un reguitzell de seguidors a la Sabadell. Tant els aficionats als seus celebrats poemes visuals com els mateixos artistes.

De fet, Sabadell acull aquests dies sengles exposicions que recullen aquest llegat brossià. Per una banda, l’Acadèmia de Belles Arts (Passeig de Manresa, 22) acull una intervenció artística anomenada Xarxa de versos, el paraigua de Joan Brossa. I és que aquest element per a la pluja és un dels símbols recurrents associat a l’obra de Brossa. D’ell pengen un centenar de postals, escrites per tants altres poetes, que posteriorment seran editats en un llibre. Es pot veure fins al proper 9 de desembre.

Per una altra banda, l’Espai Foc (Via Massagué, 5), també alberga la mostra Llegat brossià, que serà visitable fins al 5 de desembre. Totes dues exposicions són gratuïtes. En el cas de l’espai expositor de la botiga Ventura, es tracta d’una col·lecció de poemes visuals confeccionats físicament amb un variat attrezzo. “N’hi ha que s’entenen més i d’altres que menys”, diu rialler Francesc Ventura, al capdavant de l’espai expositor. Ell mateix té unes interessants aportacions, en format d’al·legoria contra l’ús d’armes de foc al voltant de les lluites interreligioses.

El jove historiador de l’art Patxi Ocio Casamartina, que és un dels impulsors del Mes Brossa, aporta per la seva part un conjunt de diferents peces que qüestionen des de les estratosfèriques quantitats de diners que mou el món del futbol fins a la defensa del patrimoni arquitectònic sabadellenc.

Jordi Junyent, que també és autor de la iniciativa, juga (entre altres) amb el límit de la correcció política i el feminisme. Finalment, Maria Romaní i Marcel Ayats firmen uns treballs conjunts en què destaquen la mala salut del món, el desig per fer viable l’impossible i alguna referència a la política catalana.

A més, l’Escola Illa estrenarà l’exposició Tocar el dos o l’art de desaparèixer, però no serà fins a l’11 de desembre.

Galeria | El llegat brossià s’encomana entre els artistes d’avui

Publicitat
Comentaris
To Top