Publicitat
CASTELLAR

Mor el químic castellarenc que va inventar el pastisset Pantera Rosa

Cada mes, el químic castellarenc Josep Pujol i Codina havia de presentar tres mostres de pastissets nous a la planta Bimbo de Granollers. Poc abans d’una d’aquelles reunions de 1973, en què uns quants directius de màrqueting esperaven veure les seves creacions, n’hi faltava una. A correcuita, va barrejar uns quants Bucaneros, va fondre sis cobertures blanques de pastís i hi va posar colorant rosa. Una recepta improvisada per sortir al pas. D’aquesta manera, tenia previst que es fixessin en els altres dos dolços, que havia preparat més curosament. Però no va ser així.

Josep Pujol, inventor del pastisset Pantera Rosa / CEDIDA

“En vaig preparar un ben fastigós, pensant que me’l fotrien pel cap. I el vaig presentar primer, per ressaltar els altres dos productes”, confessava en una entrevista a Ràdio Castellar l’abril de l’any 2012.

La jugada improvisada, a Pujol, no li va sortir com esperava. Per casualitat, li va sortir molt millor. L’empresa havia comprat llicències de la Pantera Rosa, l’animaló fictici que ha fet fortuna cinematogràficament i en dibuixos animats. Aleshores ell no ho sabia, però aquell pastisset rosa encaixava a la perfecció amb els interessos de Bimbo. “Va néixer en el moment oportú i en el lloc adequat”, va admetre el químic castellarenc. I des dels anys setanta fins avui dia, el dolç ha continuat sent el berenar de milers d’infants.

Pujol va treballar 9 anys a Gallina Blanca fent Avecrem. A Bimbo, s’hi va estar trenta anys, la qual cosa li va proporcionar l’oportunitat de formar-se contínuament. Entre els cursos que van permetre-li millorar les fórmules dels dolços, per exemple, hi ha un màster a  la Universitat de Chicago.

El pastisset Pantera Rossa només va ser una de les seves creacions, entre les quals també hi ha el Tigretón. Josep Pujol reconeixia que va tenir la gran sort de treballar en allò que l’apassionava.

Pastisset Pantera Rosa / BIMBO

Publicitat
Comentaris
To Top