Ciutat

El nou carrer Sant Pere s’inaugurarà amb una festa

El vial per a vianants quedarà inaugurat el 30 de novembre amb activitats arreu del carrer

El carrer Sant Pere, aquest dimarts / ÓSCAR ESPINOSA

La ciutat de Sabadell recuperarà el dissabte 30 de novembre el carrer Sant Pere, que el passat mes de febrer va quedar tallat per sempre més al trànsit. L’obertura es farà amb una festa ciutadana, aprofitant el primer cap de setmana d’activitats comercials vinculades a la campanya de Nadal.

El tall del carrer Sant Pere va ser una iniciativa que va impulsar l’anterior govern amb l’objectiu d’expulsar el vehicle rodat del centre de Sabadell. La finalitat passava per reordenar els fluxos d’accés a la ciutat, evitar que la circulació de pas creués la ciutat per carrers d’ús intern i, sobretot, pacificar els carrers, cedint-los, així, als vianants.

Tot i que el major repte passava per abordar un tall permanent o parcial de la Rambla, es va optar per un dels carrers de major concurrència del centre com ho era el de Sant Pere. Els embussos en hora punta eren la tònica permanent, una situació que va desaparèixer el 5 de febrer, quan es va tallar el pas dels vehicles i es va donar pas a unes obres que haurien de reconvertir l’espai. Un tall, però, que s’hauria d’haver fet al 2018, i que problemes administratius van obligar a ajornar.

El carrer va iniciar el procés per passar de tenir calçada i dues voreres a una sola plataforma, on el vianant s’ha de convertir en únic usuari, amb el permís dels serveis de càrrega i descàrrega, dels veïns amb gual al carrer i dels conductors que s’adrecen al carrer Advocat Cirera o surten de l’aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert.

Inicialment el calendari marcava la Festa Major com a data assenyala per a reobrir el carrer, ara ja pacificat, una inauguració, però, que s’ha retardat fins les portes de Nadal.

Una inauguració a l’alçada

Aprofitant la celebració que els comerços del centre de la ciutat fan pel Black Friday, el carrer Sant Pere quedarà oficialment obert a la ciutadania. Des de les 11.00 h l’espai acollirà diferents propostes que ompliran d’activitats aquest emplaçament. Entre altres, es farà una sessió de tapes al carrer, un taller de punts de llibre i hi haurà activitats musicals de punta a punta. A la cruïlla amb la plaça del Gas s’hi faran espectacles per a la canalla, amb dansa, màgia i titelles.

El Teatre Principal aprofitarà la seva posició central i serà un dels pols d’atracció. L’equipament farà una jornada de portes obertes, i ja de cara al vespre s’il·luminarà la seva façana. A més, els balcons i finestres es guarniran per l’ocasió i s’hi posaran maniquins amb l’objectiu que donin un ambient festiu a l’edifici.

Tot plegat estarà il·luminat pels llums de Nadal, que el dia abans s’hauran encès a tota la ciutat, i entre els productes que els establiments de Sant Pere trauran al peu de carrer al llarg de tota la jornada.

Comentaris
To Top