Publicitat
Ciutat

El Fòrum de Democràcia Local posarà a debat els models de participació ciutadana en la vida pública

Presentació del fòrum / AJUNTAMENT DE SABADELL

La Casa Duran acollirà aquest 22 i 23 de novembre el primer Fòrum de Democràcia Local. Parlem de Democràcia Deliberativa, unes jornades organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

El programa del fòrum està format per diferents debats i ponències per reflexionar sobre democràcia local i la participació ciutadana en el marc municipal. També s’hi exposaran experiències locals de democràcia deliberativa. Els objectius són, entre altres, contextualitzar el marc conceptual sobre el que avui s’entén per participació ciutadana i l’articulació dels processos participatius en els municipis com instrument d’apoderament ciutadà.

Com que les jornades transcendeixen l’àmbit municipal, també es tractaran els moviments socials, que a hores d’ara són potenciadors de canvis en les polítiques que les administracions han d’aplicar.

Publicitat

La inauguració del Fòrum tindrà lloc aquest divendres a les 11 del matí. Posteriorment, a les 12 del migdia, l’experta i investigadora de l’Albert Hirschman Centre on Democracy de Ginebra, Yanina Welp, farà la conferència Democràcia local avui i participació ciutadanaLa ponència donarà peu a un col·loqui entre els participants. Ja a la tarda, a partir de les quatre s’explicaran les experiències locals de democràcia deliberativa.

La jornada de dissabte estarà dedicada a les experiències de participació i democràcia deliberativa per part dels moviments socials. Tancaran aquest primer Fòrum la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i Manuel Navas, president de la FAV Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top