L’Escola Pia s’emporta un derbi molt renyit (2-1)

Santi Sardà i Ferran Ruiz, en una acció del derbi / MIREIA COMAS

Petits detalls. L’Escola Pia ha estat, finalment, qui n’ha sortit vencedor d’un derbi contra el CN Sabadell marcat per l’enorme igualtat entre escolapis i nedadors (2-1).

Els pronòstics s’han complert i els dos equips han seguit al peu de la lletra el guió del partit: pressió asfixiant a camp contrari i molta intensitat en cada duel individual deixant palès que la balança s’acabaria decantant a favor de qui cometés menys errors.
El tècnic escolapi, Pedro Donoso, seguint la tàctica utilitzada a Martorell, ha decidit equilibrar les dues unitats donant entrada d’inici a Carlos Povedano i Carles Comadran -en detriment de Pep Font i Jordi Sardà- juntament amb Marc Pagès i Santi Sardà. Dos canvis significatius que donaven més consistència als escolapis. A l’altra banda, Borja Burgos també treia múscul amb el quartet format per Arnau Ametlla, Dani Castro, Pau Recasens i Ferran Ruiz.

Les imprecisions marquen l’inici

Davant mig miler d’espectadors, uns i altres han intentat dominar en el joc d’atac però les imprecisions han estat la tònica en els primers compassos. El Club Natació Sabadell ha estat qui ha tingut la primera gran ocasió. Una pèrdua escolàpia a camp propi, ha servit perquè Ferran Ruiz assistís a Arnau Ametlla al segon pal i aquest, amb tot a favor, topés amb Josep Maria sota pals, novament, protagonista del partit. Dos minuts després, mateixa acció amb diferents protagonistes -Besalduch i Marc Elias- però amb el mateix resultat: el porter de Castellar del Vallès ha tornat a salvar els escolapis.

Dos avisos pràcticament consecutius que han servit per obrir una escletxa entre dos equips que no donaven concessions. Dit i fet. Poc abans de l’equador del partit, Carlos Povedano ha estat qui ha tingut el gol a tocar però la seva rematada ha sortit per sobre el travesser. De mica en mica, l’Escola Pia anava tancant als nedadors a camp propi i les ocasions han arribat amb més continuitat: Santi Sardà ha provat Arnau Manzano abans que Pep Font obrís la llauna en superar la sortida de l’ex d’Industrias. Màxima efectivitat pel ‘10’ sabadellenc. 1-0. El gol no ha canviat el guió d’un partit que continuava molt renyit. En els darrers compassos, ‘Pove’, anticipant-se a Manzano, ha tingut el 2 a 0 després que la seva rematada acabés a la fusta. 20 primers minuts on l’Escola Pia, ha estat més contundent a les dues àrees.

A la represa, la tònica del primer temps ha viscut el segon capítol. Sense gaires ocasions, els minuts anaven transcorrent esperant una acció que servís de desllorigador. I així ha estat. En el minut 29, Dani Castro ha vist la segons groga per tallar el contracop de Pep Font. Una expulsió que acabaria trastocant els plans de Borja Burgos. Semblava que el joc del quatre contra tres serviria per ‘trencar’ un partit després de 30 minuts de joc però tampoc ha estat el cas. Bona defensa nedadora durant dos minuts de setge escolapi. Sorprenentment, ha servit d’estímul per als visitants que a través de Besalduch han tornat la igualada a falta de 8 minuts. Tot obert.

Comadran decideix el partit a cinc minuts del final

Tot semblava que s’acabaria decidint amb la tàctica del porter-jugador, però un gol de Carles Comadran, a cinc minuts per a la conclusió ha estat definitiu. Els de Borja Burgos tot i buscar a la desesperada l’empat no l’han trobat i l’Escola Pia tampoc ho ha permès. Un triomf que permet situar als de Pedro Donoso a les portes del playoff, a només tres punts del Club Natació Sabadell.