Ciutat

Comença la primera fase d’obres per rehabilitar els pisos de Torreguitart

Les obres de rehabilitació dels pisos de Vimusa de Torreguitart afectats per problemes estructurals ja estan en marxa. Aquest dimecres al matí, els operaris van començar a instal·lar les bastides que utilitzaran per fer les obres. Els primers blocs on es comença a actuar són els números 17, 18, 19 i 20 de la plaça d’Espanya. Com la resta, que començaran les obres progressivament, aquests edificis presenten problemes de desgast dels materials, vicis ocults i problemes estructurals.

Operaris muntant les bastides per començar les obres entre els blocs 17 i 20 de la plaça d’Espanya / CEDIDA

El president de l’Associació de Veïns de Torreguitart, Antonio Recio, es mostra satisfet per l’inici de les tasques de reparació, tot i que destaca que han calgut més de dos anys d’estira-i-arronsa entre els veïns i les administracions per aconseguir-ho a cost zero per als ciutadans. “Gràcies a la constància dels veïns podem visualitzar els treballs”, apunta Recio.

Publicitat

Subvenció

El líder veïnal apunta que per primera vegada, a diferència de les altres actuacions que s’han fet al mateix lloc, el mètode per poder fer front al cost de les obres és diferent. Així, no és l’empresa local d’habitatge Vimusa qui se’n fa càrrec al cent per cent, sinó que s’ha optat per la fórmula de la subvenció: l’Ajuntament, a través de Vimusa, aporta el 70% i la Generalitat, el 30% restant del total. Antonio Recio recorda que “per arribar aquí s’han hagut de fer moltes coses: subvencions, demanar seguiments, treure Vimusa de la crisi...” i, en definitiva, passar per un llarg perible burocràtic.

Les properes setmanes hauran de començar els treballs de reparació a la resta de comunitats afectades, 17 en total, en diferents punts del barri de Torreguitart.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top