Ciutat

Vídeo: El fenomen 'Un violador en el teu camí' arriba a Sabadell

Cartell de l'acció contra les violacions / LLUÍS FRANCO

El Cercle Republicà 1 d'octubre s'ha unit a l'onada d''Un violador en el teu camí', una performance que es va iniciar a Xile i s'ha exportat arreu del món. L'acte ha aplegat divendres al voltant d'una cinquantena de dones a la plaça de Sant Roc.

Es tracta d'un moviment que assenyala les violències masclistes, i incorpora l'expressió corporal amb els ulls tapats amb una bena, en solidaritat amb les víctimes d'abusos i violència sexual. Els concentrats cantaran la versió en català de l'himne creat pel col·lectiu xilè Las Tesis. 

Publicitat

Abans de començar l'actuació, les concentrants han assajat un parell de vegades la cançó al ritme d'una caixa flamenca que marcava els tempos. No només han assistit sabadellenques, també una dona xilena que està de turisme per la ciutat, la Patricia, ha contemplat emocionada com el moviment sorgit al seu país ha atravessat fronteres.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top