Publicitat
Esports

El Sabadell signa la millor primera volta a Segona Divisió B

L'onze arlequinat a l'últim partit a Vila-real / Lluís Franco

Campió d’hivern amb rècord de puntuació. El Sabadell d’Antonio Hidalgo no només ha aconseguit l’honorífic títol d’hivern sinó que també ha signat la millor primera volta de la seva història a Segona Divisió B amb els seus 35 punts, una xifra que mai havia arribat en les anteriors 21 temporades a la categoria de bronze. Ni tan sols en els antecedents en què el conjunt arlequinat va disputar ‘play-off’ o va ascendir a Segona Divisió A.

En el seu debut a Segona B, la temporada 83/84, el Sabadell d’Antonio Jaurrieta -va acabar aquella lliga Vicenç Dauder- signaria 25 punts en l’equador de la competició. Ens expliquem. Llavors les victòries encara valien 2 punts. Els 9 triomfs, 7 empats i 3 derrotes equivaldrien ara mateix a 34 punts amb el sistema dels 3 punts. El Sabadell era segon per darrere del Sestao (26). Els arlequinats acabarien pujant a Segona A com a campions.

Ja en el segle XXI, per dues vegades el Centre d’Esports també va arribar a la cota dels 34 punts. Amb Pere Valentí Mora a la banqueta, en la temporada 2000/01 va acabar tercer amb 10 victòries, 4 empats i 5 derrotes, en tercera posició per darrere de Barça B i Gramenet, ambdós amb 35. I es va repetir puntuació en la temporada 10/11 de l’últim ascens. El Sabadell de Lluís Carreras va acabar la primera volta tercer, superat per l’Orihuela (38) i el Badalona (35).

Publicitat

Els 35 punts del Sabadell, però, no li servirien per liderar cap dels altres tres grups de Segona B. En el G-1, At. Madrid B i At. Balears han igualat a 42; en el G2, la UD Logroñés mana en solitari amb 41, igual que el Cartagena al G-4. Es podria pensar en un potencial superior dels altres grups, però l’explicació també pot ser la gran competitivitat i igualtat que impera en el grup tercer, on les diferències són mínimes. De fet, els quatre primers estan en un mocador de 2 punts i tres equips més es troben a menys d’un partit de la zona de privilegi.

La pròxima jornada es presenta apassionant. S’enfronten entre sí els quatre primers, diumenge a les 12 hores. Al Nuevo Castàlia, el duel entre Castelló i Sabadell amb el lideratge en joc i a Prada de Moles, l’Andorra rep a l’Espanyol B també amb opcions de convertir-se en nou líder si guanya i empaten orelluts i arlequinats. Una arrencada de segona volta espectacular. Per cert, el Castelló perdrà un home important com Josep Calavera per sanció després de ser expulsat a Lleida.

Els últims 10 minuts condemnen el Sabadell a Vila-real (2-0)

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top