Ciutat

Arriba el primer eclipsi lunar de l'any, visible de Sabadell

Aquest divendres podrem veure des de Sabadell el primer eclipsi lunar de l'any. L'inici de penombra tindrà lloc a les 18.07 h,  es podrà contemplar fins les 22.09 hores.

Un eclipsi lunar penombral total es produeix quan la Lluna queda totalment tapada per l'ombra que la Terra fa al posar-se davant del Sol. El camí perquè la Lluna passi dins de la penombra i fora de la umbra és molt estret, i només pot veure's en les vores penombrals nord o sud de la Terra.

Publicitat

Aquest 2020 hi haurà quatre eclipsis penombrals de Lluna: el d'aquest divendres 10 de gener, el més notable dels quatre que es veuran, i posteriorment el 5 de juny, el 4 de juliol i el 30 de novembre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top