EDITORIAL

El futur del transport amb la T-16

Tornem a parlar en aquest diari i en aquesta editorial de les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Això demostra que el transport públic interessa i afecta molta gent. Avui ens hem centrat en la T-16, el bitllet creat el 2009 que permet viatjar als infants de 4 a 16 anys. Fins al 31 de desembre, per obtenir aquest títol de transport calia abonar 35 euros. Des d’aquest gener, els nens i nenes poden fer viatges il·limitats a Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i autobús de manera gratuïta.

Publicitat

Conseqüència d’aquest canvi: un increment d’un 232% de les peticions per obtenir la T-16 a Sabadell. Això demostra que els ciutadans opten pel transport públic si les condicions econòmiques són les més adients. També posa en relleu que si es vol lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació, mesures com aquestes poden fer que els més joves aprenguin els beneficis de deixar de banda el vehicle privat. En tot cas, el que està clar és que els usuaris estan buscant fórmules perquè els seus desplaçaments siguin més econòmics. En aquest sentit, seria necessari que la Generalitat posés en una balança quin preu tindrà en el futur el nou sistema tarifari.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top