Publicitat
Ciutat

Sabadell registra 292 avisos pel temporal Glòria

Un tractor retirant terres a Torre-romeu / AJUNTAMENT DE SABADELL

El temporal Glòria s’ha acomiadat aquesta matinada amb una forta tempesta amb pluja, llamps i trons, que ha posat punt i final a l’episodi d’aigua i vent que ha sacsejat la ciutat i el conjunt del país. En total, el telèfon 112 ha rebut fins a 292 trucades procedents de la Sabadell, la localitat d’on més se n’ha rebut de tot el Vallès Occidental, des d’on s’han generat fins a 702 trucades. A nivell català, han estat 14.034.

A Sabadell l’afectació principal en les darreres hores s’ha centrat en la forta aigua que ha caigut de matinada. Com a conseqüència de la pluja hi ha hagut despreniments a la carretera de Torre-romeu, que afecten des del carrer de Santiga fins el camí de Can Quadres. A més, la carretera de Castellar ha patit restriccions també pels efectes de l’aiguat.

En les darreres hores també s’ha hagut de tallar la carretera de Sabadell a Badia per acumulació d’aigua, i s’ha registrat la caiguda d’uns 78 arbres. A banda s’ha hagut de treballar per la caiguda d’elements, ha calgut tancar tots els accessos al riu Ripoll i l’enllumenat públic ha patit talls en zones com el carrer Blasco de Garay, el passeig Comerç o el carrer Güell i Ferrer.

A banda, un dels espais més tocats per les ventades, en aquest cas de 2014, va ser el bosc de Can Deu. Aquest cop, el vent també hi ha fet de les seves, i segons confirma la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 han caigut uns cinc arbres.

A l’àrea de Barcelona hi ha hagut una dotzena de vies tallades, entre elles la B-140 a Santa Perpètua de Mogoda. Amb tot, el govern ha demanat mantenir la tensió en les últimes sis hores de temporal i ha alertat que els rius es poden desbordar tot i que deixi de ploure al migdia.

Així, el sistema Sau Susqueda està al màxim i s’esperen cabals de 1.200-1.300 metres cúbics per segon. També es controlen els rius del marge esquerre del Segre, que han crescut molt durant la nit. A més, hi ha fins a tres persones desaparegudes pel temporal.

Publicitat
Comentaris
To Top