Publicitat
Ciutat

Veïns de la Creu Alta proposen ‘residencialitzar’ el centre històric del barri

El carrer de Sant Domènec / D.S.

‘Residencialitzar’ és un concepte que veïns de la Creu Alta utilitzen per referir-se a un projecte per fer el carrer per a vianants però sense expulsar del tot el vehicle: volen permetre el pas als residents del barri. Aquesta és una iniciativa d’un grup de veïns de la Creu Alta que, a través de l’associació veïnal, estan enllestint una proposta per transformar la mobilitat al centre històric del barri.

La proposta afectaria a tots els carrers del nucli antic, delimitats pel triangle format entre el carrer Major, el carrer de Castellar del Vallès i carrer de Can Gambús. L’objectiu no és només reduir el pas rodat al barri i els conseqüents problemes de mobilitat, sinó evitar les altes velocitats i els  accidents, segons expliquen els veïns. “No volem ser una fila de ferralla perillosa”, explica Jordi Torguet, un dels promotors. “No es tracta de barrar el pas als cotxes, sinó restringir el pas de les persones alienes al barri”, insisteix un altre dels autors del projecte, Joan Rifer.

Els veïns denuncien que les voreres són “massa estretes” / D.S.

Aquesta proposta completaria la primera petició que el veïnat va fer a l’Ajuntament de Sabadell el novembre del 2018 de residencialitzar un tram del carrer de Sant Domènec –des del carrer Castellar del Vallès fins al carrer Major. Per ells, la reconversió d’aquest espai passa per eliminar voreres i convertir el carrer en plataforma única. “D’aquesta forma, evitaríem que els carrers de la Creu Alta s’utilitzin com a drecera”, aposta el president de l’associació de veïns del barri, Rubén Cantó. El projecte, però, es manté a l’espera d’una resposta oficial.

Una veïna de la zona, Lluïsa Fatjó,  explica que les voreres estretes – de 4 a 6 metres de façana a façana– obliguen a baixar als vianants a la calçada i els cotxes, per girar del carrer Domènec al carrer Fontanet, ocupen la vorera.

Aquesta iniciativa, però, vol anar acompanyada d’una segona fase que “repensi” la mobilitat als entorns escolars. “És una mesura de seguretat que els nens necessiten”, exposa Torguet.

Publicitat
Comentaris
To Top