ESPORTS

El Míting Internacional de Catalunya a Sabadell ja escalfa motors

Una imatge de l'edició de l'any passat, amb una gran presència de públic / Ll. Franco

L’atletisme d’elit torna a Sabadell. Serà el pròxim dimecres a la Pista Coberta de la nostra ciutat amb la cinquena edició del Míting Internacional de Catalunya conegut per les grans actuacions i rècords de l’atleta Genzebe Dibaba. Aquesta vegada no hi serà l’etíop, però es manté un elevat nivell de participació. Els detalls es donaran a conèixer a la roda de premsa oficial de dimarts, però ja es poden avançar alguns protagonistes.

La programació és molt semblant als anys anteriors amb set proves de categoria masculina i set en la femenina. Tot això a partir de les 18 hores i fins a les 20.30 h. Atletes de 20 països han confirmat la seva presència amb l’objectiu d’oferir les seves millors prestacions personals en una temporada en la qual el Campionat del món a la ciutat xinesa de Nanjing ha estat cancel·lat per l’efecte del coronavirus.

Entre els participants destaquen el jamaicà Ryan Shields en els 60 m.(6,56); el nord-americà Obi Igbokwe en els 400 m. (45.35) que tindrà amb el subcampió d’Europa sub ’20, el lleidatà Bernat Ertta, i els quatrecentistes de Sri-Lanka, Golokoluka Vinura i el veneçolà José Meléndez com a principals adversaris. En el mig fons, tant en els 800 m com en els 1500 m hi participen corredors per sota d’1,48, com el burundès Nzikwinkunda, l’italià Miglioreti o bé el txec Snejdr, mentre que en quilòmetre i mig Alcalà (FCB), Majdoubi (Marroc) i Mohad Ali (Ita), destaquen per sobre dels altres. Bona participació en l’alçada amb Thiomir Ivanov (2,31 m) de Bulgària, amb els millors especialistes i campions espanyols, Simón Siverio i Alexis Sastre. En el llançament de pes, amb els millors catalans, la victòria ha de ser per l’italià Leonardo Fabbri (21,98 m), subcampió d’Europa sub ’23.

En la categoria femenina la mediàtica Maria Vicente, campiona del món sub ’18 i d’Europa sub ’18 i sub ’20 prendrà part en el triatló. La búlgara Milena Mitkova (6,50 m), sis vegades campiona del seu país, serà l’estrella a la llargada juntament amb la suïssa Irene Pusterla (6,84 m) i la italiana Laura Strati (6,72 m) mentre que en velocitat, Jael Bestué (FCB), doble campiona catalana en 60 i 200 m la setmana passada, tindrà com a principal rival la búlgara Inna Eftimova. La subcampiona d’Europa júnior de 800 m, la suïssa Delia Sciabas, i la polonesa Martyna Galant sobresurten en el mig fons. Tampoc hi faltarà la representació sabadellenca. Un parell d’hores de bon atletisme esperen als aficionats en una instal·lació, l’única a Catalunya per la pràctica d’aquest esport en pista coberta, i que va camí dels seus deu anys.

Comentaris
To Top