Publicitat
Ciutat

Aval 'ètic' al nomenament del nou tresorer de l'Ajuntament

La Comissió d'Ètica ho ratifica encara que figuri com a investigat en el cas Mercuri per un suposat delicte de tràfic d'influències

Encara que figuri com a investigat en el cas Mercuri per un suposat delicte de tràfic d'influències

La Comissió d’Ètica Pública ha validat el nomenament del nou tresorer accidental encara que figuri com a investigat en el cas Mercuri per un suposat delicte de tràfic d'influències. La comissió considera que no hi ha hagut cap irregularitat en el nomenament i apunta que el Codi Ètic de l'Ajuntament no limita l'exercici de treballadors públics que estiguin encausats perquè la presumpció d'innocència és un dret reconegut a la Constitució espanyola.

A banda, l'ens encarregat de valorar la idoneïtat del nomenament assegura que es va fer tot en el marc del procediment legal i que va ser per raons d'urgències que es va convocar la plaça. L'informe ètic –a instàncies de Crida per Sabadell– ha estat elaborat per tres funcionaris juristes, la cap de Transparència i el secretari municipal. Ha avaluat tot el procediment, que va despertar les sospites de l'oposició després que tres persones rebutgessin el càrrec.

El funcionari escollit per al càrrec accidental és Josep Abellán, que és ara a banda del tresorer de l'Ajuntament el cap de Serveis Econòmics. "És legalment possible l’acumulació de les funcions", assenyala sobre la casuística actual a l'Ajuntament. El nomenament es va produir el gener passat, després de diversos contactes previs per part de l'Ajuntament a altres possibles candidats, que van rebutjar l'oferta. Abellán ocuparà el lloc mentre no s'adjudiqui una nova plaça per cobrir la vacant que ha quedat lliure.

Publicitat

Sí, però no

Tot i el gran gruix d'arguments de la Comissió d'Ètica que ratifiquen el nomenament d'Abellán, hi ha algunes qüestions que s'assenyalen com a millorables. Pel que fa al procés de selecció, es considera que la forma idònia hauria estat un procediment intern de l'Ajuntament en comptes que es realitzessin diversos contactes. En aquest sentit, s'emplaça a la tinenta d'alcaldessa, Montserrat González, a explicar els motius de la seva selecció, tal com estableix l'articulat del Codi Ètic.

Fonts municipals assenyalen que l'Ajuntament ja va donar les explicacions pertinents als grups municipals. "La informació sobre la contractació del tresorer es va donar en junta de portaveus", assenyalen des de l'Ajuntament, des d'on s'assevera que "ja es van explicar els motius del nomenament".

Pel que fa a la situació judicial d'Abellán, que es troba investigat en una de les peces del cas Mercuri, es considera que el seu nomenament –tot i ser legítim– pot suposar un "perjudici al prestigi i a la confiança de la ciutadania" en l’Ajuntament de Sabadell, conclouen sobre Abellán, de qui creuen que no era "la persona més idònia per ser proposada, sense perjudici dels seus coneixements i capacitats professionals, que no es qüestionen".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top