Ciutat

‘El meu veí Totoro’, aquest dissabte a l’Espai Cultura

Un fotograma de 'Mi vecino Totoro' / CEDIDA

L’Espai Cultura Fundació 1859 projecta aquest dissabte a la tarda un dels clàssics d’animació japonesa que ha captivat a petits i grans en els darrers anys, El meu veí Totoro. Es tracta d’una de les pel·lícules més destacades de l’estudi Ghibli i de l’oscaritzat director Hayao Miyazaki (El viatge de Chihiro).

La cinta donarà el tret de sortida al cicle de cinema de l’entitat, que aquest any compta amb una programació que també inclou els títols Jacob, Mimi i els gossos del barri (4 d’abril), Zog, dracs i heroïnes (25 d’abril) i Terra Willy, planeta desconegut (6 de juny).

El meu veí Totoro

Satsuki i Mei són dues nenes que es muden amb el seu pare a una nova llar al país, mentre la seva mare es recupera d’una malaltia en un hospital pròxim. Per a la seva sorpresa, aviat descobreixen que comparteixen aquesta casa amb algunes criatures bastant inusuals i amb uns veïns molt estranys, entre ells el Totoro, un esperit del bosc. Quan sorgeixen els problemes, els seus nous amics les ajudaran a redescobrir l’esperança.

El meu veí Totoro és una de les pel·lícules més destacades del director japonès Hayao Miyazaki —guanyador de l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació per El viatge de Chihiro i d’un Oscar Honorífic per la seva carrera professional— i del seu famós estudi Ghibli, on el cineasta ha desenvolupat al llarg dels anys altres obres clau per a la història del cinema d’animació, com ara Nausicaä de la Vall del VentPorco RossoLa princesa Mononoke o El castell ambulant. El 2018 la cinta va celebrar el seu 30è aniversari, i va tornar a ser programada als cinemes d’arreu el món.

La pel·lícula es projectarà el dissabte 29 de febrer de 2020, a les 18 h, a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Fundació 1859, en versió doblada al català. Les entrades es poden comprar a la plataforma Codetickets o en la recepció de l’Espai Cultura.

Comentaris
To Top