Ciutat

El pis de sobre on es va produir l’esfondrament als Merinals estava ocupat il·legalment

Bombers davant els pisos dels Merinals, dimecres passat / LLUÍS FRANCO

El pis de sobre on es va produir l’esfondrament la setmana passada al barri de Merinals estava ocupat il·legalment. Es tracta d’un immoble que és propietat d’una entitat bancària i on els bombers van localitzar una plantació de marihuana.

Troben una plantació de marihuana al bloc on s’ha esfondrat un sostre als Merinals

La troballa de les plantes es va fer quan els bombers van accedir per la finestra de l’immoble, situat en un cinquè pis, després de no poder localitzar els inquilins. En conseqüència, la Policia Municipal va aixecar acta i es va enviar notificació als jutjats. Per aquest motiu, actualment es troba ara en procés judicial. No obstant això, serà complicat identificar els inquilins, ja que fonts veïnals asseguren que a l’habitatge hi entrava i sortia gent diversa.

Des de l’associació de veïns dels Merinals-Can Gambús, però, temen que aquest fet es converteixi en una cortina de fum. El president de l’entitat, Francisco García, també lamenta la “gravetat” de les declaracions del secretari d’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, que afirma que l’esfondrament va ser causat per unes “obres il·legals” al cinquè pis i no pas per “problemes estructurals”. García demana prudència amb afirmacions que “menysvaloren la situació que viuen aquestes famílies”.

Pel que fa als veïns, des de divendres han pogut dormir tots a casa. Dijous van poder-hi tornar els inquilins dels dos primers habitatges, que no presentaven danys importants, i divendres ho van fer els dos restants, després de fer-hi els primers treballs d’urgència. Això sí, amb els lavabos apuntalats.

Aquest dilluns és previst que s’enllesteixin les actuacions que quedaven pendents, que consisteixen a col·locar unes planxes al sostre per assegurar-lo i que no es produeixin despreniments als lavabos. S’està pendent que l’asseguradora assumeixi les tasques per fer la reparació definitiva.

Les famílies desallotjades de Merinals podran tornar avui a casa

Comentaris
To Top