Publicitat
Ciutat

Les famílies desallotjades de Merinals podran tornar avui a casa

El bloc afectat / ALBERT SEGURA

Els veïns desallotjats per l'esfondrament de dimecres a Merinals ja poden tornar a casa aquest mateix divendres. Així o ha confirmat l'Ajuntament de Sabadell, després de l'anàlisi que aquests dies s'ha fet i les actuacions d'urgències que s'han hagut de dur a terme per garantir la seguretat dels veïns.

Els veïns que podran tornar a casa són els del 4t 1a, on es va produir l'esfondrament i que aquests dies han dormit a casa d'uns familiars, i un home que viu sol al 3r 1a. Els veïns del 4t 2a i del 3r 2a també van ser desallotjats, però ahir van poder tornar a les seves llars.

De fet, l'esfondrament ha accelerat tot el procés, i finalment l'estudi per determinar l'estat dels blocs del conjunt Arraona es farà abans del previst. Així ho han decidit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el secretari general d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, que aquest dijous al vespre s'han reunit per analitzar la situació.

En la reunió han acordat que des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es posaran tots els mecanismes a l’abast per avançar al màxim la realització de l’estudi independent que ha de determinar l’estat real de 170 habitatges de Merinals. Ja ahir l’Ajuntament va fer arribar a l’administració de Catalunya la necessitat de fer l’estudi l’abans possible. Avui Farrés ha traslladat la petició al secretari general en la trobada celebrada al centre cívic del barri.

Publicitat

Abdellali Teyar: “El sostre em va caure a sobre i veia la banyera del pis de dalt”

"Després de l'ensurt i del temps que porten esperant, és evident que cal donar als veïns i veïnes una resposta sobre la situació real dels seus habitatges i aquesta ha d’arribar com més aviat millor", ha assenyalat Farrés després de la trobada. "Estem satisfets de l’acord assolit avui per tal d’avançar, dins les possibilitats i amb totes les garanties, la realització de l’estudi que ens dirà com cal continuar endavant", ha afegit, assegurant que l’Ajuntament seguirà fent costat als veïns que necessitin suport.

Per la seva part, el secretari general ha assegurat que el Col·legi d’Arquitectes ha triat els millors especialistes en patologies d’estructura i construcció: "Això és molt important perquè hem volgut tenir els millors tècnics per portar a terme aquest estudi”, ha apuntat.

Aquest matí tècnics de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i del COAC han examinat l’immoble, un procés que ha permès determinar que dos dels quatre pisos desallotjats eren segurs. En el marc de la reunió mantinguda avui entre l’alcaldessa i el secretari general, la Generalitat ha confirmat que l’enderroc d’un altre grup d’habitatges que estava pendent al barri començarà previsiblement la setmana vinent després que finalitzin totes gestions necessàries per tal de fer-lo efectiu. 

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top