Publicitat
Ciutat

Desallotjats quatre habitatges per l’esfondrament dels Merinals

Els tècnics han determinat que no és segur passar la nit en quatre habitatges del bloc

Veïns als afores del bloc desallotjat / LLUÍS FRANCO

La Policia Municipal ha acordat desallotjar quatre habitatges del bloc de pisos dels Merinals on aquest dimecres part del sostre d’un dels immobles que pateixen patologies estructurals greus s’ha esfondrat sense que hagi fet ferits.

Segons ha pogut saber el Diari de Sabadell, l’afectació s’ha focalitzat al 4t 1a del bloc 55 del barri. Els pisos desallotjats han estat el 3r 1a, 3r 2a, 4t 1a i 4t 2a. A l’habitatge inicialment afectat hi viu una família, però per sort en el moment dels fets no hi havia ningú a l’interior.

Bombers de la Generalitat de Catalunya davant els pisos dels Merinals, aquest dimecres / LLUÍS FRANCO

Durant tota la tarda bombers i tècnics municipals han treballat per inspeccionar el bloc afectat. Fins al lloc també s’hi ha desplaçat l’alcaldessa, Marta Farrés, així com diversos regidors. Finalment, poc després de les 21.00 h s’ha decidit desallotjar els quatre habitatges.

“S’han desallotjat quatre habitatges per qüestions de seguretat i ja ens hem posat en marxa per garantir que aquestes famílies puguin ser reallotjades, que és la prioritat en aquests moments”, ha assenyalat l’alcaldessa. L’Ajuntament es farà càrrec del seu reallotjament aquesta mateixa nit, si així ho necessiten.

Publicitat

Demà al matí es preveu una reunió entre Ajuntament i Agència de l’Habitatge de Catalunya per analitzar la situació, i des del consistori ja s’ha avançat que es demanarà a la Generalitat que s’avanci en l’elaboració de l’informe que ha de permetre determinar l’estat dels blocs afectats. “Els demanarem que s’agilitin els peritatges independents per abordar el futur d’aquests habitatges”, ha afegit Farrés.

Troben una plantació de marihuana al bloc on s’ha esfondrat un sostre a Merinals

Signatura prèvia

Al gener es va procedir a la signatura per analitzar un total de 14 habitatges que pateixen patologies estructurals greus, entre ells l’afectat per l’esfondrament parcial d’aquest dimecres.

El conveni el signaven Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge i donava pas a analitzar l’estat dels blocs, amb el compromís d’acceptar el resultat de l’informe tècnic independent i actuar en conseqüència. En aquest cas, l’estudi servirà per determinar si els edificis poden ser rehabilitats o s’han d’enderrocar.

El cost de l’estudi l’assumiran a parts iguals Habitatge i l’Ajuntament. El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) serà l’encarregat d’examinar l’estat dels edificis.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top