Publicitat
Ciutat

Abdellali Teyar: “El sostre em va caure a sobre i veia la banyera del pis de dalt”

A Abdellali Teyar li va caure el sostre a sobre quan era al pis amb el seu net

Sana Teyar i Abdellali Teyar, els veïns afectats / ALBERT SEGURA

Passaven pocs minuts de les 15.00 h de dimecres quan l'Abdellali Teyar arribava a casa de la seva filla, al 4t 1a del número bloc 55 de Merinals. Feia dies que la seva filla, la Sana Teyar, li havia dit que el sostre del lavabo feia panxa, que semblava que hi havia humitats, així que s'hi va apropar per donar-hi un cop de mà en companyia del seu net, l'Oussama Ait Ahmed, de 3 anys.

L'home va decidir deixar el menut al menjador mentre ell s'enfilava damunt d'una cadira al lavabo. Just a sobre del vàter  hi havia un bony important. "Vaig tocar-lo, i en gratar una mica em va caure tot el sostre a sobre, veia la part de sota de la banyera del pis de dalt, la sort és que jo era dempeus i em va caure a poca distància del cap, si arriba a haver-hi algú assegut al vàter i li cau, li obre el cap", explica Teyar.

El bloc afectat / ALBERT SEGURA

Ple de pols, va fer que el petit es quedés al menjador i va advertir la seva filla del que havia passat. "No entenia res, jo li havia demanat que m'arreglés el lavabo, no que me'l destrossés!", explica la filla, que va rebre la trucada del pare amb sorpresa. En tornar a casa i veure la magnitud dels fets, ràpidament ho van traslladar a la comunitat de veïns, que van veure necessari alertar l'Ajuntament.

Durant tota la tarda els bombers i els tècnics municipals van estar examinant el pis. "Van entrar al pis de sobre a través d'una finestra, i hi van trobar una plantació de marihuana, però sembla que això no estaria vinculat amb l'esfondrament", explica l'home. De fet, la causa podria ser unes obres fetes amb anterioritat, ja fa uns anys, en el mateix pis superior.

Luís Ruz, president del bloc afectat / ALBERT SEGURA

En fer unes cates, a més, també va provocar l'esfondrament en el pis de sota, de manera que es va decidir desallotjar els veïns del 4t 1a i el 3r 1a, així com les portes 2 dels mateixos replans. La comunitat de propietaris ho viu amb preocupació: "En veure el forat ja vam veure que no era normal", explica Luís Ruz, president de la comunitat, que explica que aquest és el primer cop que pateixen un dany d'aquestes característiques al bloc. Els edificis de la zona pateixen patologies estructurals greus.

Amb tot, l'Ajuntament de Sabadell ha reallotjat un home que viu en un dels quatre pisos afectats, mentre que els veïns dels altres tres pisos han passat la nit a casa de familiars. Avui mateix, però, dos dels quatre pisos desallotjats podran tornar a ser habitats, un cop s'ha confirmat que és segur ser a l'interior de l'immoble.

Publicitat

Aquest matí hi ha hagut diverses reunions, primer de tècnics municipals i després amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Posteriorment, l'alcaldessa i diversos representants del consistori s'han desplaçat al barri, on han traslladat la darrera hora de la situació als veïns.

"Aquests habitatges són de la Generalitat, nosaltres hi estem donant suport logístic, i ahir ja vam fer la petició al'Agència de l'Habitatge, que es va implicar de seguida i va enviar els serveis tècnics, que demani que s'agiliti el procés per examinar els blocs", ha explicat l'alcaldessa, Marta Farrés, que avui s'ha reunit amb els veïns afectats. Aquesta tarda es preveu una reunió amb el Secretari d'Habitatge, a partir de les 19.30 h, al mateix lloc dels fets.

Troben una plantació de marihuana al bloc on s’ha esfondrat un sostre als Merinals

Signatura prèvia

El gener es va procedir a la signatura per analitzar un total de 14 habitatges que pateixen patologies estructurals greus, entre ells l'afectat per l'esfondrament parcial d'aquest dimecres.

El conveni el signaven Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge i donava pas a analitzar l’estat dels blocs, amb el compromís d’acceptar el resultat de l’informe tècnic independent i actuar en conseqüència. En aquest cas, l’estudi servirà per determinar si els edificis poden ser rehabilitats o s’han d’enderrocar.

El cost de l’estudi l’assumiran a parts iguals Habitatge i l’Ajuntament. El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) serà l’encarregat d’examinar l’estat dels edificis.

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top