Ciutat

FOTOS: S’esfondra part d’un habitatge en un bloc de Merinals

Així ha quedat el terra del lavabo on s'ha produït l'esfondrament / D.S. CEDIDA

Ensurt aquest dimecres a la tarda al barri de Merinals. Part del sostre d’un dels immobles que pateixen patologies estructurals greus s’ha esfondrat sense que hagi fet ferits.

Estat de l’immoble aquest dimecres a la tarda / D.S. CEDIDA

Segons ha pogut saber el Diari de Sabadell, l’afectació s’ha focalitzat al 4t 1a del bloc 55 del barri. Es tracta d’un habitatge on hi viu una família, però per sort en el moment dels fets no hi havia ningú a l’interior.

Runa treta de l’immoble aquest dimecres a la tarda / D.S. CEDIDA

Ara per ara, s’està treballant per mirar de determinar si l’estat del pis és segur o si suposa algun tipus de perill, tant per als que hi viuen com per als veïns de l’entorn. Al gener es va procedir a la signatura per analitzar un total de 14 habitatges que pateixen patologies estructurals greus, entre ells l’afectat per l’esfondrament parcial d’aquest dimecres.

El conveni el signaven Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge i donava pas a analitzar l’estat dels blocs, amb el compromís d’acceptar el resultat de l’informe tècnic independent i actuar en conseqüència. En aquest cas, l’estudi servirà per determinar si els edificis poden ser rehabilitats o s’han d’enderrocar.

El cost de l’estudi l’assumiran a parts iguals Habitatge i l’Ajuntament. El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) serà l’encarregat d’examinar l’estat dels edificis.

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top