Castellar del Vallès

Els treballadors municipals de Castellar exigeixen l’equiparació salarial amb altres ajuntaments

Treballadors municipals, protestant davant de l'Ajuntament / G.P

A l’Ajuntament de Castellar hi ha oberta una negociació entre l’equip de govern i la plantilla municipal. Una de les reclamacions més importants que hi ha sobre la taula és l’equiparació salarial respecte a poblacions veïnes amb consistoris de característiques semblants. Segons han expressat des del Comitè Unitari, que representa els treballadors, estarien cobrant al voltant d’un 30% menys.

Una altra de les reivindicacions se centra en la temporalitat, que, segons apunta Raül Rosés, president del Comitè Unitari, afecta un 70% dels llocs de treball. “No hi ha infraestructures ni recursos humans per regularitzar la situació”, també lamentava Rosés.

A l’hora de fer front a aquesta demanda, però, des de l’equip de govern de Som de Castellar-PSC es veuen limitats pel Pla d’Ajust 2012-2022, un mecanisme impulsat per reduir l’endeutament de l’Ajuntament, en un període de deu anys, que limita per llei la contractació de personal i les pujades de sou.

Publicitat

Per tal de fer notar el seu malestar, aproximadament un centenar de treballadors de la plantilla municipal es va aplegar ahir davant de l’Ajuntament, als Jardins del Palau Tolrà, on van exhibir pancartes i es va llegir un manifest per expressar les demandes principals.

El detonant

En el ple municipal del mes passat, davant la presència d’una vintena de treballadors municipals, l’equip de govern tenia previst portar una proposta de modificació de llocs de treball. Finalment, gran part de la mesura va ser retirada, ja que no havia estat prou consensuada pel comitè d’empresa. “Manifestem que prèviament no hi ha hagut la necessària negociació col·lectiva”, retreu el text del Comitè Unitari que es va llegir ahir. El rebuig a l’externalització de serveis i la petició de recursos humans i materials és una altra de les reclamacions de la plantilla.

“Hi ha estudis, documentació i tenim propostes de millora, esperem seure amb els sindicats per presentar-les”, explica el primer tinent d’alcalde, Joan Creus, qui admet que el Pla d’Ajust limita el marge de maniobra del consistori a l’hora d’incrementar els sous de la plantilla.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top