MARTA MORELL

Juntes serem imbatibles

[Per Marta Morell, tinenta d'alcaldessa de Sabadell]

Com totes i tots sabeu, el 8 de març commemorem el Dia Internacional de les Dones, un dia per reivindicar la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits i seguir empenyent per deixar enrere el model patriarcal que encara impregna la nostra estructura social, la nostra cultura, els nostres valors i també la nostra sexualitat. Per això la temàtica al voltant de la qual gira aquest any el cartell institucional i el programa local del 8-M és dones i sexualitats.

Els 8 de març dels anys 2018 i 2019, marcats per grans mobilitzacions, van suposar un punt d’inflexió en el feminisme, ens van deixar ben clar que cal avançar ràpidament en la igualtat i van mostrar que és en els governs i en les institucions on recau en bona part la responsabilitat que la societat esdevingui més igualitària. A Podem ho sabem i estem compromeses a fer-ho possible, tot prioritzant l’assumpció de responsabilitats de govern en aquesta àrea, motiu pel qual encapçalo a Sabadell la tinença d’alcaldia de Feminisme, Benestar i Participació, i sobretot pel qual Irene Montero ha esdevingut ministra d’Igualtat.

I perquè estem compromeses amb el feminisme, també ho estem a traslladar el “sí és sí” a les polítiques públiques. És per això que aquesta setmana el Ministeri d’Igualtat ha presentat la Llei de llibertat sexual, que col·loca el nostre país a l’avantguarda internacional de la prevenció de la violència contra les dones. Nosaltres considerem que hem de prioritzar la prevenció i la sensibilització contra aquesta forma de violència i erradicar-la atacant-ne les causes. Així, aquesta nova llei reforça el concepte de violència masclista, situant les agressions sexuals al mateix nivell que la violència de gènere a la parella.

Però de res serveix disposar de lleis estatals si no fem també més esforços en l’àmbit local. Per això a Sabadell hem incrementat les mesures de sensibilització, hem reforçat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) o implantarem aquest any els primers Punts Liles a algunes festes majors de barri, entre altres mesures que seguirem desplegant gràcies a l’aprovació dels nous pressupostos municipals i als recursos aportats pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Publicitat

Tampoc hem de perdre de vista que el Dia Internacional de les Dones és, a més d’un dia per reivindicar els nostres drets, una jornada per recordar que es tracta d’una lluita compartida. Una lluita liderada pels moviments socials i la societat civil, però en què també hem de ser-hi els partits. Ara bé, cal tenir ben present que no tots els partits aposten per la igualtat: forces polítiques com Vox volen clarament deslegitimar el moviment feminista i fer-nos retrocedir en els avenços assolits durant els darrers anys. Per això no ens podem permetre ni la desunió, ni polititzar el 8-M, perquè així només aconseguirem afeblir-lo: aquesta és una lluita en què hem d’estar totes juntes.

I com que no podem fer ni un pas enrere, us animo a seguir participant en les diferents activitats que es desenvolupen en el marc del programa del 8 de març, especialment a l’acte central que tindrà lloc aquest diumenge a la plaça del Doctor Robert, a les 13 h, organitzat per la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

Tinguem ben present que, més enllà d’aquest 8 de març, la lluita continuarà fins que aconseguim tenir una societat igualitària entre homes i dones, sense escletxes salarials ni sostres de vidre. Però amb l’empenta dels carrers, sent valentes a les institucions i treballant totes plegades amb esperit unitari, som imparables.

Nota de l’editor: El D.S. obre les seves pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publicaran segons ordre d’arribada i de forma equitativa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top