Publicitat
Ciutat

El coronavirus a França: "estem confinats, però podem sortir a fer excercici"

Sabadellencs pel món en temps de coronavirus

La situació al país veí no s'allunya gaire de la nostra realitat: confinats, amb serveis mínims i empreses apostant pel teletreball.  Això sí, es permet l'esport a l'aire lliure, d'un en un i amb un atestat a mà. Ho explica Mireia Fernández, sabadellenca i professora d'una escola de Villeurbanne, que està vivint el confinament lluny de la seva família.

Segons les últimes dades, els casos a França escalen a 12.612, pràcticament la meitat dels casos a Espanya (24.926). Tot i això, dijous 12 de març el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar el confinament i el tancament d'escoles.

Publicitat

"De seguida, els supermercats i farmàcies es van omplir de persones en pànic per abastir-se", recorda Fernández, una escena que a Sabadell resulta familiar. Ara, "hi ha policies i militars a cada cantonada" i cada cop que la Mireia surt al carrer ha de portar amb ella un certificat que indica on va i la seva direcció de casa. "D'aquesta forma no ens podem allunyar gaire", diu. Sense el paper, explica, les multes poden escalar als 135 euros.

La Mireia surt a fer esport amb l'atestat a la mà / CEDIDA

La Mireia no sap si rebrà la seva nòmina aquest mes o no. És professora d'infants amb diversitat funcional a una escola pública nacional.  "No puc teletreballar i el meu sou depèn de l'Ajuntament", però lamenta que no ha rebut cap correu electrònic informatiu.

La crisi sanitària del coronavirus, però, l'impedirà visitar a Sabadell com tenia previst per l'abril. "No crec que pugui sortir, les fronteres estan tancades i no tinc accés per ser resident francesa", indica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top