Ciutat

Recorden Carme Forcadell en els dos anys del seu empresonament

Forcadell, sortint de Mas d'Enric en un permís penitenciari / ACN

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma per la Llengua recorden que aquest dilluns, 23 de març, es compleixen dos anys de l’empresonament de la sabadellenca Carme Forcadell. Reclamen el seu alliberament i que les dones no caiguin en l’oblit. Forcadell compleix condemna d’11 anys i mig de presó per sedició al centre penitenciari de Mas d’Enric (Tarragona).

Des de l’ANC asseguren a Twitter que va ser empresonada per permetre el debat parlamentari, per haver presidit aquesta entitat i per haver treballat per la independència de Catalunya. En un comunicat, la secció Dones de l’entitat reclama la cancel·lació de totes les causes obertes contra les independentistes, també la Klara, detinguda el passat 23 de setembre en el marc de l’operació Judes, contra els CDR, a Sabadell. També reclamen que cap dona quedi oblidada i que el conflicte polític es resolgui des de la política. Forcadell va presidir l’ANC des del 2012 fins al 2015. La seva sentència i la de l’exconsellera Dolors Bassa, diuen, “va contra els drets i llibertats de tota la ciutadania de manera flagrant, i amb la qual ens volen fer callar”.

Per la seva part, la Plataforma per la Llengua demana la “llibertat incondicional” de tots els presos del Procés, el retorn dels exiliats i l’arxivament de totes les causes relacionades. En aquesta entitat de defensa el català Carme Forcadell hi ha estat llargament vinculada com a voluntària i membre de la Junta Executiva. “Les més altes instàncies judicials de l’Estat espanyol l’han condemnada per haver permès el lliure debat parlamentari. Concretament, per debatre el dret d’autodeterminació de Catalunya. D’això n’han volgut dir sedició!”, manifesten en un comunicat. També expressen que “és una condemna injusta i injustificable” que creuen que té a veure amb la forta projecció que ha tingut la sabadellenca en el si de l’independentisme en els darrers anys.

La mateixa Carme Forcadell també ha recordat que el 23 de març del 2018 va entrar a la presó en un missatge a Twitter. “Avui fa dos anys que soc a la presó, 732 dies”, escriu, en un missatge en què es mostra convençuda que la societat superarà el coronavirus i demana a tothom que es cuidi.

Sortides puntuals

En aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, Carme Forcadell surt de la presó tres dies a la setmana per fer voluntariat i cuidar un familiar d’edat avançada. El primer cop que va fer ús d’aquest permís va ser el passat 17 de febrer.

VÍDEO: Carme Forcadell, en llibertat per primer cop

Comentaris
To Top