Ciutat

El Taulí i l’Ajuntament es coordinen per recollir el material imprès en 3D pel coronavirus

El Parc Taulí i l’Ajuntament de Sabadell han establert un protocol per coordinar la producció i la recollida de les peces que voluntàriament ciutadans particulars vulguin imprimir en 3D per fer-les arribar a la corporació sanitària en plena epidèmia del coronavirus. El Laboratori 3D del Parc Taulí ha validat dos productes per posar-los a disposició dels makers i que siguin aquests els objectes impresos: una maneta per obrir portes sense el contacte de les mans i la visera per a la pantalla de seguretat per als professionals sanitaris.

La maneta per obrir una porta sense necessitat de tocar-la amb les mans / CEDIDA

Per tal de coordinar-se, ha obert un grup de Telegram anomenat CV19_FAB_ParcTaulí. A partir de dilluns treballadors municipals s’encarregaran de recollir les peces impreses i les portaran al Taulí. Des del consorci sanitari el director del Laboratori 3D, Ferran Fillat, ha delegat la coordinació amb els makers a l’enginyer mecànic autònom Eudald Coret, que es dedica al disseny i prototipat, juntament amb Clàudia Arenas.

Una de les tasques que fa aquests dies el Laboratori 3D del Parc Taulí és validar peces de tres dimensions i les posa a disposició de tota la comunitat que n’estigui interessada en el catàleg que han elaborat al seu web. En concret, s’han demanat aquestes peces que no requereixen dels mateixos controls de qualitat que les peces que han d’estar en contacte directe amb els pacients, ja que aquestes ja s’estan gestionant mitjançant la plataforma empresarial https://3dcovid19.tech/.

Des del Laboratori s’agraeix la col·laboració de l’Ajuntament en aquesta tasca i es deixa oberta la porta a què altres entitats o institucions d’altres municipis de la nostra comarca puguin coordinar-se de la mateixa manera per contribuir en aquest projecte de lluita contra la Covid-19.

Comentaris
To Top