Publicitat
EDITORIAL

El pic no és a prop

Ningú sap del cert cap on van les coses ni com evoluciona la crisi sanitària, però hi comença a haver senyals que no estem tan a prop del punt d’inflexió com voldríem pensar. Passada la polèmica política de principis de setmana sobre el “pic de la crisi” –completament contraproduent a efectes de generar confiança–, la realitat ens porta tossudament a mirar encara una mica més lluny en el calendari.

Aquesta setmana hem entrat a la fase més espectacular del coronavirus i el seu impacte al sistema sanitari, i sembla que la reacció de l’Estat es reforça. Es comença a parlar d’un tancament d’activitats no essencials general, i per tant d’un confinament encara més radical. I més llarg.

Publicitat

El Taulí ja acumula 445 hospitalitzats per Covid-19, 100 morts, i –dada una mica més refrescant– 82 malalts donats d’alta. L’hospital encara va un pas per endavant de la crisi, però comença a estar a prop de la saturació, especialment a Urgències: ara mateix, és un dels que suporta més pressió de tots els que integren el Servei Català de la Salut. El Taulí i l’Ajuntament treballen per tenir llest un hospital de campanya –que “esperen no haver d’utilitzar”– per d’aquí a 10 dies. La data és una pista d’on es podria situar el famós pic. I no és a prop.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top