Publicitat
Ciutat

Presenten una denúncia per homicidi contra Salut pels retards en l'hospital de campanya

El jutjat d'instrucció número 3 de Sabadell ha rebut una denúncia d'un advocat particular contra les decisions del Departament de Salut relacionades amb l'hospital de campanya previst en un poliesportiu de Sabadell. Segons ha pogut saber el D.S. de fonts judicials, la denúncia fa referència a un suposat delicte d'homicidi perquè considera que el retard podria causar més víctimes mortals per coronavirus. La querella demana l'establiment d'unes mesures cautelars per part del jutge que obliguin a la mateixa administració sanitària.

La querella, presentada per un advocat barceloní, arriba just el dia en què han arribat els panells i altres materials que permetran aixecar l'Hospital Temporal Vallès Salut, que s'ubicarà a la pista coberta d'atletisme del barri de Sant Oleguer. Fins allà s'ha desplaçat l'exèrcit i també efectius de Bombers de la Generalitat per endegar la construcció d'aquest recinte provisional, que ha de servir per reforçar el combat del coronavirus per part de l'hospital Parc Taulí.

Publicitat

L'hospital de campanya, en construcció / V. ROVIRA

La polèmica prové d'uns suposats problemes sobre la construcció del complex entre l'Exèrcit de Terra, que s'ha desplaçat fins a Sabadell des de Salamanca, i el departament de Salut. En un primer moment, els militars van aixecar un instrumental que des de la Generalitat no es va considerar adequat. Responsables del Departament van demanar aturar els treballs per implementar un nou model, basat en pantalles per separar els pacients entre ells. Des de la conselleria, la màxima responsable de Salut, Alba Vergés, ha negat que es volgués aturar la construcció, sinó revisar-ne el model. El mateix cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villaroya, ha coincidit amb el Departament i ha assegurat que la decisió era "convinguda".

El cas es troba en mans del jutjat d'instrucció número 3 de Sabadell però podria passar en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), segons assenyalen fonts judicials, que apunten que la causa difícilment prosperarà perquè s'atribueix un delicte d'homicidi a l'autoritat competent, en comptes d'altres supòsits que s'adequarien més a la denúncia, com un delicte de prevaricació. El magistrat i la Fiscalia n'estudien ara mateix els fonaments. Es preguntarà a les parts implicades –Salut, Ajuntament, Exèrcit– per valorar la versemblança de les acusacions.

La Generalitat durà aquest dijous els elements per muntar l’hospital de campanya de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top