Oci i cultura

Sant Jordi simbòlic, a l’abril, i amb parades de carrer, al juliol

En la muntanya russa que vivim aquests dies, tot apunta ara que la diada de Sant Jordi s’ajorna al 23 de juliol. No és una decisió tancada, ja que el Departament de Salut hi haurà de donar prèviament el vistiplau.

Però si el desconfinament avança favorablement i les mesures de seguretat ho permeten, la data serà el 23 de juliol. Així ho han acordat el Gremi de Floristes i la Cambra de Llibreters, marcant una fita històrica: un Sant Jordi estiuenc. Sobre la taula també hi ha hagut altres opcions com setembre i octubre, però s’ha estès la preocupació davant un rebrot del virus.

Sigui com sigui, el que és cert és que el proper dijous, 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi a les terres de parla catalana, les llibreries estaran físicament tancades. Ara bé, algunes llibreries ofereixen la possibilitat de fer compra en línia i que un repartidor faci l’entrega a domicili. És el cas de La Llar del Llibre, que ha habilitat la seva web per fer comandes de llibres que tinguin en estoc. “Treballem perquè tothom pugui tenir el seu llibre”, expliquen al web. També la llibreria Abacus fa venda a domicili. A més, la Llibreria Tècnica roman oberta aquests dies, ja que és punt de venda de premsa.

Estampes de Sant Jordi que aquest 23 d’abril no es repetiran / V. ROVIRA

Per contra, establiments com Sabadell Còmics i Librerío de la Plata no faran venda a domicili. “No volem contribuir que hagi més possibilitat de contagis del virus”, explica Cecília Picún. “És una forma de cuidar-nos entre tots, per això demanem als clients que tinguin paciència i esperin a rebre els llibres una vegada s’aixequi el confinament”, afegeix. I és que aquestes llibreries també fan venda en línia, però l’entrega es farà quan acabi l’estat d’alarma. Librerío de la Plata també ofereix xecs regal (per bescanviar en el futur), que enviaran en forma de postal electrònica amb una il·lustració de Maricua Gómez i una frase d’Italo Calvino.

Hi coincideix Rafel Sabater, de Sabadell Còmics: “El llibre no està considerat un producte de primera necessitat i hem d’evitar que treballadors i repartidors es puguin contagiar”. El llibreter, per això, afegeix: “Tots a casa, sortim al carrer només per coses essencials i comprem en línia ben bé productes imprescindibles”. Només hem de tenir un xic de paciència, diu. També segueix activa la campanya Llibreries Obertes, a la qual s’han adherit Librerío de la Plata, La Llar del Llibre i Abacus.

En tot cas, totes les llibreries oferiran diverses activitats a internet. Librerío de la Plata farà una lectura de contes a Instagram i Sabadell Còmics està parlant amb diverses editorials per portar autors i fer activitats. A més, en l’àmbit català s’està movent una convocatòria per fer lectura de llibres des dels balcons a les 12 i les 18 h.

Actuació de Clara Peya a l’Embassa’t / V. ROVIRA

El festival Embassat’, a l’octubre

El festival de música Embassa’t se celebrarà el cap de setmana del dissabte 10 i diumenge 11 d’octubre. L’organització l’ha ajornat pel coronavirus i assegura que es manté la totalitat del cartell anunciat. En principi estava previst celebrar-lo els dies 12 i 13 de juny. La ubicació no canvia i es farà igualment a la zona esportiva de la Bassa de Sant Oleguer.

L’Embassa’t comptarà, doncs, amb les actuacions de Manel, Núria Graham, Ferran Palau, Pavvla, Chaqueta de Chándal, Medalla i Egosex. L’horari dels concerts de dissabte serà de 19.15 h a 4 h, mentre que diumenge l’activitat començarà a les 17.45 h i també acabarà a les 4 h. Les entrades ja estan a la venda.

‘Macbeth’, al novembre

Així mateix, l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell ha anunciat el nou calendari de les seves activitats que han hagut de ser reprogramades. La principal és la representació de l’obra Macbeth, que tindrà lloc definitivament els dies 27 i 29 de novembre.

D’altra banda, el XXIV Concurs Mirna Lacambra, destinat als joves, es desenvoluparà els dies 8, 9 i 10 de juliol. Finalment, la XXIV Escola d’Òpera de Sabadell tindrà lloc els mesos de setembre i octubre.

Exposició de Joan Vilacasas

Així mateix, l’Espai Cultura Fundació 1859 hauria d’inaugurar avui dijous l’exposició Joan Vilacasas. Una mirada informalista, un homenatge a l’obra de Vilacasas en el centenari del seu naixement. Evidentment, l’espai segueix tancat, tot i que esperen poder obrir les portes de l’Espai Cultura aviat i reprogramar així la data d’inauguració de l’exposició.

Comentaris
To Top