Publicitat
Ciutat

CAP Centre: acomiaden la responsable de residències i dimiteix la direcció

Relleven la responsable de residències del centre i dimiteixen la directora i l'adjunta de direcció

Un fragment del vídeo / CEDIDA

Canvis al CAP Centre de Sabadell. Aquesta setmana Atenció Primària ha rellevat la responsable de residències de l'equipament i, posteriorment, aquest divendres la directora del CAP i l'adjunta a direcció van presentar la dimissió, segons la versió oficial.

Pels treballadors del centre es tracta d'un acomiadament per atribuir a algú la responsabilitat de la situació crítica que apunten que viuen les residències que atenen, ara que Fiscalia n'investiga diverses per les víctimes que han tingut amb coronavirus. En canvi, des de la direcció territorial d'Atenció Primària (Institut Català de la Salut) asseguren que el relleu es fa per una reestructuració i un canvi de model assistencial. De moment, la figura de responsable de residències no se suplirà com a tal, i s'estudia com omplir les dues vacants de direcció.

Els treballadors han difós un vídeo per denunciar la decisió i donar suport als seus companys:

Des del passat 10 d'abril l'atenció a les residències es fa des d'Atenció Primària, la qual cosa obliga el servei "a prendre les mesures necessàries per donar-hi compliment", expliquen fonts oficials de l'organisme. I, en aquest sentit, "s’ha considerat oportuna la renovació en el càrrec de la persona referent en l’àmbit de residències de l’Equip d’Atenció Primària Sabadell Centre". Aquest CAP dona servei a a 35.000 persones, 14 residències amb prop de 700 avis i unes 300 persones que reben atenció domiciliària.

Fonts de l'equipament atribueixen el cessament a la investigació que Fiscalia estaria fent sobre 5 de les 14 residències de la seva àrea d'actuació pel coronavirus. "Volem tornar a tenir l'equip directiu, no són els culpables de la situació", expliquen les mateixes fonts del centre. Creuen que es vol fer que aquestes persones siguin el cap de turc de la problemàtica actual. En els propers dies hi haurà una reunió entre treballadors i Atenció Primària.

Aquestes persones apunten que des d'aquest CAP es dona atenció a les residències Vivaldi, Ciutat de Sabadell, Santa Rita, Germanetes del carrer de Sant Joan i Vallès, on en total hi hauria hagut diverses de morts per la Covid-19, i consideren que les autoritats sanitàries han actuat tard per aïllar els residents i reduir el nombre de contagis. Algunes d'elles van demanar ajuda a l'exèrcit per desinfectar-les. Atenció Primària no dona informació en aquest sentit perquè el cas està en mans de la Fiscalia.

La Direcció d’Atenció Primària de la zona de Sabadell, Metropolitana Nord, "reconeix la tasca directiva que han realitzat les persones que han estat al capdavant de l’equip fins ara" i aplaudeix que "la seva feina ha comportat millores en els resultats assistencials". També agraeix l'esforç realitzat en els darrers dies. La mateixa direcció assegura que de moment no s'han produït més canvis als CAP de Sabadell.

Manca de professionals i material

Tanmateix, professionals del CAP Centre denuncien la manca de personal i de material amb què treballen no només ara, habitualment des de fa anys.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top