Publicitat
Ciutat

L'exèrcit desinfecta la residència Vivaldi, amb quatre casos de Covid-19 confirmats

L'exèrcit ha participat en la desinfecció de fins a quatre residències de la ciutat. Ara, els militars, que formen part d'un regiment especialitzat en lluita contra Nuclear, Biològic i Químic (NBQ), estan actuant a la residència d'avis Vivaldi, ubicada al carrer de Portugal.

Es tracta d'una demanda de la direcció del centre, que es veu desbordada davant l'auge de possibles casos de Covid-19 a la mateixa residència. "Ho vam sol·licitar el cap de setmana passat, necessitàvem una actuació imminent", explica Júlia Rajo, directora de Vivaldi.

Els militars, al carrer de Portugal / CEDIDA

Quatre persones positives, una vintena amb símptomes

Actualment, al centre hi ha una vintena de persones que presenten símptomes, tot i que no són casos confirmats, s'han produït cinc decessos i només tres residents es trobarien asimptomàtics. Confirmats, només hi ha quatre casos dins la residència. Una part de la plantilla s'ha hagut de pagar proves privades i s'han detectat dos positius. Ara, el personal afectat es troba de baixa a casa.

Publicitat

"És massa tard per actuar. Per moltes mesures que hem intentat adoptar, la infecció s'ha extès". Tot i això, agraiex la feina als militars: "L'exèrcit ha estat molt eficient, en uns dies ens ha respós la demanda", diu. Tot i que pràcticament tots els residents estan infectats, Rajo espera que la desinfecció permeti disminuir la càrrega vírica concentrada al centre.

La UME està actuant al carrer de Portugal / D.S.

L'Ajuntament ha estat l'encarregat de gestionar aquest tràmit. "Hem demanat ajuda a tothom: voluntaris per fabricar material, l'exèrcit...cal sumar esforços", explicava dimecres l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en declaracions al D.S. "Els ajuntaments dels diferents municipis catalans estem col·laborant tot el que podem", destacava.

Les residències, sense material ni tests

A banda, Smatsa, en coordinació amb l'ADF, ja ha reforçat la neteja i desinfecció de l'entorn de les residències d'avis. La unitat militar ha participat també en la desinfecció de la Residència Jardins Castellarnau, a l'avinguda de la Pau, la Residència Sardà i Salvany (Hermanitas de los Ancianos Desemparados) del carrer de Sant Joan.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top