Ciutat

Els manters fabriquen i entreguen mascaretes i bates per al Taulí

Els manters han fabricat i repartit unes 5.200 mascaretes i bates. Entre els hospitals Taulí de Sabadell, de Granollers Sant Celoni han distribuït 2.520 bates, i al CAP de Sant Andreu de Barcelona 50 bates i 100 mascaretes. La resta del material l'enviaran a hospitals de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i una desena d’entitats i associacions que treballen amb col·lectius vulnerables.

Fa unes setmanes que van reconvertir la botiga que tenen al Raval de Barcelona en un taller de costura per elaborar aquest material en motiu de la covid-19 a través del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta. També han repartit menjar a unes 300 famílies vulnerables a través d'un banc d'aliments solidari.
Per fabricar els equips de protecció sanitaris compten amb 20 màquines industrials, teles que ja tenien i d'altres que els han fet arribar diverses empreses privades. Cada dia, un equip de 30 voluntaris treballa per produir aquest material i enviar-lo.

També impulsen un banc d'aliments solidari per a les famílies dels mateixos manters i altres persones vulnerables. Recullen llet, oli i altres productes de primera necessitat, que, de moment, ja han arribat a unes 300 famílies que no poden treballar i que no reben cap ajuda ni prestació social.

Papers per a tothom per la Covid-19

S'ha adherit a una campanya que demana "la regularització permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària". "L'estat espanyol ens demana que aquest virus el parem totes les persones unides, però nosaltres no podem lluitar partint d'una posició tan desigual", lamenta Aziz Faye, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants.

Per això demanen "la regularització de totes les persones migrants que viuen en territori espanyol, la resolució de les sol·licituds d'asil i refugi i l'alliberament de totes les persones que estan als Centres d'Internament d'Estrangers", reivindiquen en un comunicat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top