ESPORTS

El món del tennis consensua una iniciativa per salvar els clubs de la desaparició

Al Cercle Sabadellès s'hi fan treballs de manteniment a les pistes / CEDIDA

Es pot interpretar com un SOS en tota regla. El món del tennis, davant la crisi del coronavirus i les greus conseqüències econòmiques, ha decidit fer una passa endavant i la Federació Espanyola ha elaborat un document, amb la participació de totes les federacions territorials, que ha traslladat al Consejo Superior de Deportes amb l'objectiu global de salvaguardar els clubs i plantejar una obertura parcial de les seves instal·lacions aplicant totes les mesures de seguretat.

La Federació Espanyola -que aglutina un total de 1.300 clubs- conscient que es produirà un "canvi de paradigma als costums socials d'Espanya i dels socis dels nostres clubs", es disposa a afrontar "reformes estructurals i noves mesures organitzatives i operatives per garantir la salut de tots els socis i treballadors". En aquest sentit ha consensuat un document basat en una sèrie de recomanacions molt concretes per a la tornada a l'activitat dels clubs esportius de tennis juntament amb un paquet de mesures i protocols específics. Entre els clubs catalans que s'han adherit a la iniciativa s'hi troben el Club de Tennis Sabadell i el Cercle Sabadellès 1856 que ja han aplicat un ERTO als seus treballadors.

La principal preocupació afecta la disminució del volum d'activitat i ingressos, "una desgraciada combinació d'elements desfavorables que pot portar a les entitats a un moment de risc i no ser sostenibles econòmicament. Alguns es troben en un seriós perill de desaparició si no es prenen mesures adequades". Es demanen avantatges fiscals, com l'exempció de l'IBI i altres importes, avantatges als imports de societats o que els socis puguin deduir una part de la quota en la seva declaració de l'IRPF. També es demana finançament especial a través de l'ICO o subvencions directes per ajudar als clubs.

Els punts claus

La Federació Espanyola considera que el tennis, per les seves característiques, es diferencia d'altres esports a l'aire lliure i es pot adaptar millor a certs protocols de seguretat. Aquests són els punts claus:

- Protocols de salubritat i seguretat; Desinfecció i neteja de les instal·lacions; compra de material de protecció per treballadors i usuaris; possibilitat de presa de temperatura o realització de tests ràpids; reserva electrònica d'espais esportius.

Pràctica del tennis

- Espai de 600 metres quadrats que permet el distanciament social; ús de guants de làtex; desinfecció del material de joc com empunyadures de les raquetes, bancs, etc.; ús de pilotes noves; prohibició d'utilització de vestidors per evitar contacte entre usuaris.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top