Ciutat

Un grup de voluntaris promou les mascaretes per als infants al barri de Nostra Llar

Les mascaretes infantils, a punt de ser portades als domicilis dels infants / CEDIDA

Aquest diumenge molts nens i nenes van sortir al carrer, per primera vegada, des de l’inici del confiament. Alguns nens ho va fer amb mascaretes fetes des del grup de voluntàries del barri de Nostra Llar. Aquestes mascaretes han estat confeccionades i dissenyades expressament per ser portades per menors, a partir dels tres anys.

Laura Llonch coordina aquest el grup de persones que les confeccionen i explica que van tenir la idea “així que vam saber que deixarien sortir els nens i nenes al carrer”. La Laura és conscient que els infants no estan obligats a portar mascaretes “però sí que és recomanable”, diu.

Aquest diumenge, un grup de voluntaris va sortir al carrer per oferir mascaretes als infants que estaven gaudint d’unes hores de llibertat amb els seus pares: “Molts veïns no són socis de l’Associació de Veïns i per tant no ens podem comunicar amb ells amb el nostre WhatsApp”.

La Laura diu que finalment en van distribuir una quarantena. L’oferiment va ser molt ben rebut per tothom. “Va ser increïble, estaven molt agraïts”, afirma. Les mascaretes infantils es confeccionen en diverses talles i amb roba de cotó de colors “perquè siguin més atractives pels més menuts”, diu la Laura.

Benvinguts, nens i nenes

El mateix diumenge, un veí va emetre cançons infantils a través d’altaveus “com si fos una benvinguda als nens i nenes. Sobretot per agrair-los que s’han portat gairebé millor que els grans”, expliquen.

Fins ara aquest equip de cosidores n’ha fet més de vuit-centes, des que va començar l’ordre de confinament: “Al principi les portàvem a la Policia Municipal i ells les distribuïen a residències i hospitals perquè eren per als sanitaris”.

Ben aviat, però, es van adonar que moltes persones, sobretot d’edat avançada, també en necessitava i no podien sortir al carrer a buscar-ne. D’aquesta manera, i a través de WhatsApp de l‘Associació de Veïns Nostra Llar i també del boca a boca, van anar repartint-ne a domicili, “a tothom qui les necessités al barri”.

Treballant per fer més mascaretes hi ha onze persones que fan els patrons, tallen i cusen.

Publicitat
Comentaris
To Top