Ciutat

“Al segle XXI no hi hauria d’haver gent al carrer”

Alejandro Pérez, usuari de l'alberg / VICTÒRIA ROVIRA

Vicenç Macías, veí de Sabadell de 60 anys, és una de les 20 persones sense llar que, des de fa un mes, tenen un sostre, menjar i atenció mèdica garantida gràcies a l’alberg temporal de l’Ajuntament, gestionat per la Creu Roja. L’equipament, que es va posar en marxa el passat 28 de març per protegir aquest col·lectiu vulnerable en plena pandèmia del coronavirus, estarà obert durant el mes de maig i es podria allargar fins al juny. El seu pressupost és de 183.500 euros.

“Fa 10 mesos que estic al carrer i a la nit dormo en un caixer del BBVA”, explica Macías des del menjador d’aquest espai. A la taula hi ha el seu nom. Cadascú té un lloc fix. És una de les múltiples mesures de prevenció de la Covid-19, com l’ús de mascaretes. És desenvolupador web i per primer cop està vivint al carrer. La vida li va fer un tomb i té “pocs recursos per pagar una habitació” i subsistir amb els prop de 400 euros que té d’ingressos. Aquest sabadellenc de 60 anys lamenta que durant l’any no hi hagi a la ciutat un servei d’aquest tipus per a persones que no es poden pagar un allotjament o, en els casos com el seu, amb preus ajustats als seus ingressos. “Al segle XXI no hi hauria d’haver gent al carrer”, assegura el Vicenç, que també valora que estar a l’alberg “em suposa un estalvi”.

Millora considerable

A l’alberg es treballa en tres torns. A cadascun d’ells hi ha uns tres tècnics i tres o quatre voluntaris de la Creu Roja. A més, metges del CAP Sud fan el seguiment mèdic, puntualment, dels residents.

En aquest mes que ja fa que hi conviuen, la millora de salut dels usuaris ha estat molt gratificant per als professionals i voluntaris. “Són persones acostumades a estar al carrer, que en moltes ocasions ningú té una relació constant i diària amb ells i, per tant, en el moment que garantim que puguin menjar de forma normalitzada, etc., la millora ha de sortir tant sí com no”, explica el coordinador de l’entitat social a Sabadell, David Jové. Hi coincideix la tècnica social Azahara González: “És una evolució molt positiva, tant per part nostra, com del CAP i la unitat de Psiquiatria del Taulí”.

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top